•  صفحه اصلي  •  دانشنامه  •  گالري  •  كتابخانه  •  وبلاگ  •
منو اصلی
home1.gif صفحه اصلی

contents.gif معرفي
· معرفي موسسه
· آشنايي با مدير موسسه
· وبلاگ مدير
user.gif کاربران
· لیست اعضا
· صفحه شخصی
· ارسال پيغام
· ارسال وبلاگ
docs.gif اخبار
· آرشیو اخبار
· موضوعات خبري
Untitled-2.gif كتابخانه
· معرفي كتاب
· دريافت فايل
encyclopedia.gif دانشنامه فارس
· ديباچه
· عناوين
gallery.gif گالري فارس
· عكس
· خوشنويسي
· نقاشي
favoritos.gif سعدي شناسي
· دفتر اول
· دفتر دوم
· دفتر سوم
· دفتر چهارم
· دفتر پنجم
· دفتر ششم
· دفتر هفتم
· دفتر هشتم
· دفتر نهم
· دفتر دهم
· دفتر يازدهم
· دفتر دوازدهم
· دفتر سيزدهم
· دفتر چهاردهم
· دفتر پانزدهم
· دفتر شانزدهم
· دفتر هفدهم
· دفتر هجدهم
· دفتر نوزدهم
· دفتر بیستم
· دفتر بیست و یکم
· دفتر بیست و دوم
info.gif اطلاعات
· جستجو در سایت
· آمار سایت
· نظرسنجی ها
· بهترینهای سایت
· پرسش و پاسخ
· معرفی به دوستان
· تماس با ما
web_links.gif سايت‌هاي مرتبط
· دانشگاه حافظ
· سعدي‌شناسي
· كوروش كمالي
وضعیت کاربران
در حال حاضر 0 مهمان و 0 کاربر در سایت حضور دارند .

خوش آمدید ، لطفا جهت عضویت در سایت فرم مخصوص عضویت را تکمیل نمائید .

ورود مدير
مديريت سايت
خروج مدير

دومین روز همایش حافظ و دوستی/ حافظ قهرمان مکتب دوستی است

دومین روز از همایش «حافظ و دوستی» ، چهارشنبه (17 مهر ماه) در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد ؛ در این روز با اشاره به تاکید حافظ بر دوستی، به تصویرگری از دیوان حافظ و اعتبار مجسمه‌هایی که از او ساخته شده، پرداخته شد. برگزاری این برنامه با همکاری دانشگاه حافظ شیراز، مؤسسه‌ی دانشنامه‌ی فارس و انجمن دوستی ایران و تاجیکستان بود. در ابتدای این مراسم مهدی محبتی، حافظ پژوه و استاد زبان و ادبیات فارسی با طرح سوالی، بیان داشت، دوست و دوستی در دیوان حافظ چه تحولی را طی کرده است؟ یا اصلاً تحولی را طی کرده یا نه؟
وی اضافه کرد: سوال دیگر این است که در غزلیات پانصدگانه، ما با چه مراحلی از دوست و دوستی آشنا می‌شویم و وقتی در حافظ دوست را می‌خوانیم چه تصوری از آن بیت و آن غزل و یا واژه در دل‌ خودمان جا بیاندازیم؟

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : جمعه، 19 مهر، 1392 (1107 مشاهده)

اولین روز همایش حافظ و دوستی/ دنیا نیازمند درخت دوستی حافظ است

سه‌شنبه، شانزدهم مهرماه، نخستین روز از همایش «حافظ و دوستی» در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد. شهر کتاب، مطابق روند همه‌ ساله‌ی خود، در آستانه‌ی روز بزرگداشت حافظ، میزبان اصحاب فرهنگ و ادب بود، تا از این رهگذر گوشه‌های از شعر شاعر خوش سخن شیرازی را به مخاطبان و علاقه‌مندان او بنمایاند. همان‌طور که از عنوان این همایش بر می‌آید، این‌ بار مبحث دوستی از منظر صاحب‌نظران و حافظ‌پژوهان بررسی شد. در این همایش، دولتمند حاتم‌اف ـ سفیر تاجیکستان، خالد الزیتونی ـ سفیر تونس، دکتر رضا داوری اردکانی، دکتر سعید حمیدیان، دکتر اصغر دادبه، دکتر حسین محمودی، دکتر مجید قاسمی، کوروش کمالی سروستانی و مهدی فیروزان حضور داشتند.

این برنامه با همکاری دانشگاه حافظ شیراز، مؤسسه‌ی دانشنامه‌ی فارس و انجمن دوستی ایران و تاجیکستان برگزار شد.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : چهارشنبه، 17 مهر، 1392 (984 مشاهده)

در آستانه روز بزرگداشت حافظ/ بزرگان ادبیات، فلسفه و هنر در همایش «حافظ و دوستی»

به مناسبت روز بزرگداشت حافظ، همایش حافظ و دوستی با حضور بزرگان ادبیات، فلسفه و هنر در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه ۱۶ و ۱۷ مهر ماه ساعت ۱۶ در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود.

علی‌اصغر محمدخانی ـ معاون فرهنگی و بین‌الملل شهر کتاب ـ گفت: یکی از درون‌مایه‌های اصلی شعر سعدی، حافظ و مولوی، محبت، دوستی و همدلی است و حافظ آسایش دو گیتی را تفسیر این دو حرف می‌داند که با دوستان مروت، با دشمنان مدارا. محمدخانی گفت: در شرایطی که پیام صلح، دوستی و مهربانی در فضای ایران و جهان طنین‌انداز است با نگاهی به فرهنگ و ادب فارسی می‌بینیم که یکی از اساسی‌ترین پیام شاعران فارسی‌زبان به مردم جهان، پیام عشق و دوستی و محبت است و هم‌زیستی و هم‌دلی است و حافظ به دنبال دوستان و یارانی است که شفقت بر خلق و محبت بی‌مزد و منت به انسان‌ها از لوازم روحی آنان است.

 

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : شنبه، 13 مهر، 1392 (976 مشاهده)

ابوتراب خسروی: عشق، همیشه واقعیتی در زندگی انسان بوده است

الهه خسروی یگانه*:ابوتراب خسروی، یک روز قبل از این مصاحبه مجموعه داستان جدیدش را برای چاپ به ناشر سپرده بود. مجموعه داستانی که خسروی به تقلید از ناصرالدین‌شاه درباره‌اش می‌گوید:‌«خودمان هم خوشمان آمد!». این داستان‌ها بر اساس مضامین شیخ اشراق شکل گرفته‌اند و نشر گمان قرار است آن را منتشر کند. اما صحبت ما درباره آخرین اثر منتشر شده این نویسنده بود.«ملکان عذاب» همین کتابی است که این مصاحبه حول و حوش آن شکل گرفته، و چند سال در وزارت ارشاد برای گرفتن مجوز معطل مانده بود.

حالا ابوتراب خسروی، با «ملکان عذاب» تریلوژی خودش را به پایان رسانده است. سه رمانی که هر کدام یک بخش از فرهنگ تاریخی این سرزمین را نشانه می‌رفت و نویسنده در ساختار آن دست به کالبد‌شکافی فرهنگی می‌زد. گفتگوی ما را با این نویسنده می‌خوانید:

 

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : پنجشنبه، 10 مرداد، 1392 (1092 مشاهده)

برگزاری يادمان استاد صادق همايوني/ در «سوگ صادق»
مراسم بزرگداشت زنده ياد استاد صادق همايوني، پژوهشگر و نويسنده برجسته فارس در حالي برگزار شد که بغض، امان بسياري از سخنرانان و شاعراني که در «سوگ صادق» سوگ‌سروده‌هايشان را قرائت مي‌کردند، بريده بود.  مراسم بزرگداشت استاد همايوني در چهلمين روز درگذشت اين پژوهشگر فرهنگ عامه و تعزيه‌شناسي برجسته ايراني با عنوان «سوگ صادق» در سازمان اسناد و کتابخانه ملي فارس برگزار شد. در ابتداي اين مراسم ضمن رونمايي از مستند «حديث عمر» با محوريت گذري بر زندگي و آثار استاد صادق همايوني،این مستند براي حاضران به نمايش درآمد.در اين مستند، استاد صادق همايوني با تأکيد بر اين که آنچنان که بايد حق هنر «تعزيه» را ادا نکرده‌ايم، تصريح کرد: تعزيه تنها راهي است که مي‌تواند هويت ايراني و اسلامي را به بهترين نحو نشان دهد. در «فانوس خيال حديث عمر صادق همايوني» که به کارگرداني قاسم علي فراست توليد شده است، استاد همايوني بيشتر به زواياي پنهان هنر آئيني تعزيه و همچنين فرازهايي از خاطرات زندگي شخصي‌اش مي‌پردازد.
 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : شنبه، 29 تیر، 1392 (1263 مشاهده)

جاي تو سبز است!/ كوروش كمالي سروستاني

آرام و ناباور در حالی که گونه های خیسش را در لابه لای انگشتانش پنهان کرده بود و بازوهایش را بر چهارچوبه پنجره تکیه داده بود، به آسمان نگاه می کرد. … آه بزرگی کشید و بوی نمناک خاک را در اعماق وجودش احساس نمود. هنوز هم باورش نمی شد…انگار گرداگردش را کابوسی جانکاه احاطه کرده بود .

دوباره نفس هایش به شماره افتاد. آرزو می کرد می توانست با تمام قدرت کابوسش را به آتش بکشد . اما خود را قادر به هیچ کاری نمی دید…. افسوسي جانكاه بر وجودش سنگيني مي‌كرد. احساس دلتنگي غريبي بر او چيره شده بود. مي‌دانست كه ديگر او را نخواهد ديد. اين فكر چون حريقي بر جانش زبانه مي‌كشيد. نه تنها دايي عزيزش را از دست داده بود كه استادش را ، رفيق گلستانش را كه يار و همراه ياران يكشنبه اش را...

دلتنگي، امانش را بريده بود. تمام خاطرات شيرين گذشته در ذهنش تداعي مي‌شد. خنده‌هاي بي غل و غش او را به ياد مي آ‌ورد و نگاه پر صلابتش را كه هرگز از زلال مهرباني تهي نبود.

حكايت خود را مي‌گويم ؛ حكايت تمامي آنچه را كه از استاد صادق همايوني به خاطر مي‌آورم.... پاي صحبتش كه مي‌نشستي ، آرام سخن مي‌گفت و طوفان درونت را با طنين دلنوازش آرام مي‌ساخت. بيهوده برآشفته نمي‌شد. حكايات  و تمثيل‌هاي بسياري در ذهن داشت كه در هر محفلي با شيريني خاص و جزييات كامل به بيان آنها مي‌پرداخت. بعضي وقت‌ها هم كه سرحال تر بود ‎؛ شعرهاي خودش را برايمان زمزمه مي‌كرد؛  شعرهايي كه ايماژهايش به زلالي باران بود و عطر كوچه‌ باغ‌هاي نسترن نشان مي‌داد:

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : سه شنبه، 11 تیر، 1392 (1150 مشاهده)

غزل شیرین/ کوروش کمالی سروستانی

شیراز، شهری رویایی در خاطر شاعران و نویسندگان و سیاحان است. به شیراز که پا می‌نهی، شکوه زیبایی را پدیدار می‌یابی، گویی زیبایی کسوت فاخری است که بر قامت پرشکوه این شهر تنیده‌اند. نسیم روح‌بخش بهارانش، طلوع درخشان طلایه‌دار آسمان تابستانی‌اش، ترنم سحرانگیز بارش پاییزش و آسمان نقره‌فام زمستانی‌اش تسلای خاطر می‌آفریند. اما اردیبهشت شیراز حکایتی دیگر است..

نسیم مشک‌بیز و عطر طرب‌انگیز اطلسی‌‌ها و بهار نارنج درختانش مسرت روح را دوچندان می‌کند. گویی فراش باد صبا همه‌جا فرش زمردین گسترده و صبا به تهنیت پیر می‌فروش آمده است و نیک‌بخت شیرازیان را در زیر بال همای بلند پرواز شاد و آرام ساخته است. این شهر در دل خویش و در درازنای تاریخ خود بزرگ‌مردانی از عرفان و اندیشه و هنر و ادب آفریده است که هر یک به تنهایی برای نامبردار کردن شهری کفایت می‌کنند و از آن جمله‌اند سعدی و حافظ شیرازی. سعدی بنیان ادب فارسی را به گاه هفتمین قرن هجری غنا می‌بخشد و در نثر و نظم سرآمد می‌شود. روح عاشق او خستگی نمی‌شناسد و در اوج، ادب فارسی را منزلتی انسانی و جهانی می‌بخشد. اما این همه داستان نیست.

روزگار خردی را به یاد می‌آورم که در لندرور پدر از سروستان به شیراز می‌آمدیم. شب‌هنگام روبه‌روی آرامگاه سعدی به سعی پدر بستنی معروف سعدی را در میان نان‌های گرد خوش‌طعم و ترد، مزه‌مزه می‌کردیم و در بوستان و گلستان آرامگاه قدم می‌زدیم، می‌دویدیم و می‌خندیدیم با برادران. و مادر با چادر نماز گلدار سفیدش کاسه‌های‌ آش کارده را از دستفروش‌های سعدی که زیر چراغ زنبوری‌ها جمع بودند می‌گرفت و در حیاط آرامگاه می‌نشست و غزل می‌خواند و فاتحه. و تو زندگی را که از سعدی آموخته بودی در سعدیه و محله‌ای به همین نام در جریان می‌دیدی. پررنگ و پرشور.

آن روزها، مرکز شهر شیراز تا آرامگاه سعدی فاصله‌ای بیش از امروز داشت و مسیر تو باغ بود و راغ و درخت. در اردیبهشت باید از باغ دلگشا که نارنجستانی مصفا بود و هست می‌گذشتی و مست از بوی بهار نارنج‌ها به اطلسی‌‌ها و نسترن‌های آرامگاه می‌رسیدی و گنبد فیروزه‌ای شیخ را با ابهت و جلال و جمال می‌دیدی. و طعم شعر و غزل را با بستنی می‌آمیختی و ماهی‌های حوض سعدی را می‌نگریستی و در آب جاری‌اش اندوه می‌شستی و شبانگاه با خاطره‌ای خوش می‌خفتی و شیخ را به خواب می‌دیدی که باز هم حکایت می‌خواند و غزل.

و تو می‌غلتیدی و خواب بستنی سعدی می‌دیدی؛چه غزل شیرینی.

....................................

این یادداشت در شماره 123 روزنامه بهار به چاپ رسیده است
 

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : یکشنبه، 19 خرداد، 1392 (745 مشاهده)

دانشگاه آنکارا؛ میزبان همایش سعدی و یونس امره/ جهان به سعدی می اندیشد

دانشگاه آنکارا با حضور جمعی از پژوهشگران ایران و ترکیه، میزبان همایش سعدی و یونس امره بود.این برنامه در پی برگزاری همایش سعدی و یونس امره در تهران و شیراز، برگزار شد.

 امروز جهان به سعدی می‌اندیشد

در این مراسم کوروش کمالی سروستانی، مدیر مرکز سعدی‌شناسی، با توجه به اهمیت متون کلاسیک بر خوانش چندباره آنان تأکید کرد و گفت: آثار سعدی در ترکیه همیشه شناخته شده و مطرح بوده است. سعدی به ترکان به عنوان قومی ماندگار بیش از سی و دو بار پرداخته است. سعدی در آثارش به جهان می‌اندیشید و امروز جهان بدو می‌اندیشد.

فعالیت‌های فرهنگی؛ راه درک متقابل

علیرضا بیگدلی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه، سخنران دیگر این برنامه بود.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : شنبه، 11 خرداد، 1392 (1149 مشاهده)

همایش سعدی و یونس ‌امره/ دیدار در ترکیه

همایش سعدی و یونس امره که فروردین امسال در تهران کلید خورد، در ترکیه دنبال می شود.

به دنبال برگزاری همایش «سعدی و یونس امره» در روزهای 27 و 28 فروردین امسال در مرکز فرهنگی شهر کتاب  و اول اردیبهشت در شیراز ، این همایش در روزهای پنج‌شنبه 9 و جمعه 10 خرداد در دانشگاه آنکارا با حضور سعدی‌پژوهان، یونس‌امره‌پژوهان و صاحب‌نظران عرصه فرهنگ ایران و ترکیه برگزار می‌شود. در همایش دانشگاه آنکار، ضیاء موحد، علی‌اصغر محمدخانی، کوروش کمالی‌سروستانی، نسرین فقیه‌ملک‌مرزبان و فرح نیازکار سخنرانی خواهند داشت.هیئت ایرانی متشکل از افراد مذکور روز شنبه یازدهم خرداد از شهر قونیه بازدید کرده و به دیدار مزار مولانا می‌رود. این هیئت در مجموعه مزار و موزه مولانا با مولوی‌شناسان و مدیران مراکز فرهنگی و ادبی قونیه دیدار و گفتگو خواهند داشت.همچنین این هیئت از روز دوشنبه سیزدهم خرداد، برنامه‌های مختلف علمی و فرهنگی در شهر استانبول دارد که از جمله‌ این برنامه‌ها دیدار و گفتگو با اعضای اتحادیه‌ نویسندگان ترکیه، دیدار و گفتگو با استادان و دانشجویان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه‌های آنکارا و استانبول، دیدار و گفتگو با مدیران بنیاد فرهنگ و تاریخ ترکیه، تشکیل میزگرد ادبی با حضور نویسندگان و شاعران معاصر ترکیه در مرکز فرهنگی شهرداری استانبول، دیدار از روزنامه‌ها و مجلات ادبی ترکیه و ایجاد زمینه‌ همکاری بیشتر برای ترجمه‌ آثار ادبی دو کشور است.

همایش سعدی و یونس امره به همت مرکز فرهنگی یونس امره و مرکز فرهنگی شهر کتاب در شهر‌های آنکارا و استانبول برگزار می‌شود و قرار است که در 5 سال آتی برنامه‌های مختلفی برای شناخت بیشتر فرهنگ و ادبیات دو کشور، در شهر‌های تهران، آنکارا، شیراز و استانبول برگزار شود.
 

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : پنجشنبه، 1 فروردین، 1392 (645 مشاهده)

همایش بزرگداشت سعدی در بجنورد/ کمالی سروستانی: گلستان؛ سفير زبان فارسي
همايش ملی بزرگداشت شيخ سخن، سعدی شيرازی با حضور مدیر مركز سعدی شناسی، به همت  معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان شمالی و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و دانشگاه پیام نور بجنورد برگزار شد.مدیر مرکز سعدی شناسی در این برنامه، سعدي را سنت‌شناسی، سنت‌آفرين خواند و افزود: سعدي با نبوغ خود اصل «ساده‌نويسي و ايجاز» را كه از اركان نثر و انديشه ادب معاصر است در گلستان به كار بست.کوروش کمالی سروستانی گفت: بهار 656 شيراز براي جهانيان و زبان و ادب فارسي، ايامي خجسته بود. بهاري كه در آن كتاب گلستان را اتفاق بياض افتاد؛ گلستاني كه براي نزهت ناظران و فسحت حاضران تصنيف شد تا باد خزان را بر ورق آن دست تطاول نباشد و گردش زمان عيش ربيعش را به طيش خريف مبدل نكند.وی افزود: گلستان، آميزش حيرت‌انگيز دو سبك نثر ماندگار ادب فارسي است. در قرن هفتم دو شيوة ممتاز و مشخص، يعني نثر مرسل و نثر فني رواج داشت.  سعدي در اين سده براي نخستين بار توانست اين دو قطب مخالف را به يكديگر نزديك و از حسن‌ها و مزاياي هر يك از اين دو سبك استفاده كند و از عيب‌هاي هر دو شيوه بپرهيزد و سبك خود را پي ‌ريزد؛سبكي كه براساس «سنت‌شناسي و سنت آفريني» سعدي پي‌ريزي شد. سبكي كه شيوه «سهل و ممتنع و ايجاز» را در برابر «اسلوب اطناب و دشوار نويسي مقامات» قرار داد.
 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : شنبه، 14 اردیبهشت، 1392 (1123 مشاهده)

نشست علمی یادروز سعدی / سعدی در روزگار ما
مرکز سعدی شناسی: فرهنگوران، سعدی دوستان و سعدی شناسان به قرار اول اردیبهشت ماه جلالی در دیار شیخ شیراز جمع شدند تا از «سعدی در روزگار ما» بگویند؛چه اینکه حکایت سعدی، حکایت همه دوران هاست؛ از گذشته تا هنوز.
  شانزدهمين نشست علمي يادروز سعدي ، در  تالار مركزي اسناد و كتابخانه ملي شيراز برگزار شد. دراين همايش سخنرانانی از کشور ترکیه نیز به تبیین تعاملات دوجانبه ادبیات ایران وترک خصوصا تاثیر سعدی بر این ادبیات پرداختند
 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : دوشنبه، 2 اردیبهشت، 1392 (992 مشاهده)

سعدي‌شناسي دفتر شانزدهم منتشر شد
مجموعه مقالات سعدی‌شناسی دفتر شانزدهم همزمان با بزرگداشت سعدی در اول اردیبهشت ماه جلالی 1392 توسط مرکز سعدی‌شناسی منتشر شد.
این مجموعه در برگیرنده مقالات پانزدهمين مراسم بزرگداشت سعدی در اردیبهشت 1391 از كوروش كمالي‌سروستاني، دكتر رضا داوري‌اردكاني، دكتر غلامحسين ابراهيمي ديناني، دكتر غلامرضا اعواني، دكتر سيروس شميسا، دکتر منصور رستگارفسایی، دكتر محمدرضا شفیعی کدکنی، دكتر فرح نيازكار، جويا جهانبخش، محمدرضا خالصي و فاطمه عليزاده منتشر شده است. كه دربرگيرنده مفاهيم گوناگون هم‌چون «مذهب عشق الهي در غزليات سعدي»، «علت سكوت سعدي»، «شیراز نماد فرهنگی سعدی» مي‌باشد.
 

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : یکشنبه، 1 اردیبهشت، 1392 (652 مشاهده)

در دومین روز همایش سعدی و یونس امره مطرح شد/راز جاودانگی سعدی و یونس امره

مرکز سعدی‌شناسی: مخاطب محوری، مردمی بودن و حکمرانی بر سرزمین قلب ها از نقاط مشترک دو شاعر پر آوازه بود که در دومین نشست از همایش دو روزه «سعدی و یونس امره» مورد توجه قرار گرفت. در این روز سخنرانان از راز جاودانگی دو شاعر سخن گفتند.

روز دوم این همایش با حضور مصطفی آیدوغان، حجابی کرلانگچ، حسن انوری، نسرین فقیه‌ملک‌مرزبان، فرح نیازکار، کوروش کمالی‌سروستانی و علی‌اصغر محمدخانی در مرکز فرهنگی شهرکتاب برگزار شد.

برنامه ای که در آستانه اول اردیبهشت ماه،یادروز سعدی و به همت مرکز سعدی‌شناسی، مرکز فرهنگی شهر کتاب، مرکز فرهنگی یونس امره و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکیه تشکیل شد.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : پنجشنبه، 29 فروردین، 1392 (1119 مشاهده)

نشست اول همایش سعدی و یونس امره / دو شاعر سنت ساز
مرکز سعدی شناسی:سعدی را ستون ادبیات و زبان فارسی می دانند و آن سوتر، در کشور همسایه این یونس امره است که ستونی سترگ بر ساختمان ادبیات ترکی خوانده می شود. هر چند که یونس امره خود از شاعران فارسی زبان  تاثیر می گیرد. همایش دو روزه سعدی و یونس امره با حضور سعدی‌شناسان و یونس امره‌شناسان ایران و ترکیه عصرسه شنبه 27 فروردین ماه در مرکز فرهنگی شهر کتاب آغاز به کار کرد تا بهانه ای باشد به مرور  زندگی، اندیشه و آثار این دو شاعر بزرگ ایران و ترکیه. این برنامه در آستانه اول اردیبهشت ماه،یادروز سعدی و به همت مرکز سعدی‌شناسی، مرکز فرهنگی شهر کتاب، مرکز فرهنگی یونس امره و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکیه تشکیل شد.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : پنجشنبه، 29 فروردین، 1392 (1099 مشاهده)

بهاريه و نوروزيه در ادب و فرهنگ ايراني
 
بهار، فصل رويش و شكوفايي است. بهار رستاخيز طبيعت است بهار نوزايي جهان و زيبايي رشك‌آور كوه و دشت و دمن و باغ و راغ. بهار آغاز سال ايراني است و اين همه زيبايي و حكمت، در ذهن و زبان و آثار شاعران ايران، آفرينش‌هاي ماندگاري خلق كرده كه «بهاريه» خوانده مي‌شود. «بهاريه» وصف بهار است و يكي از پربسامدترين سروده‌هاي شعر فارسي از قرن چهارم تاكنون. اگرچه اولين «بهاريه» ماندگار در تاريخ شعر فارسي را قصيده‌اي از رودكي با مطلع:
«آمد بهار خرّم با رنگ و بوي و طيب
با صد هزار نزهت و آرايش عجيب»
 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : دوشنبه، 28 اسفند، 1391 (946 مشاهده)

مجموع خبرها 306 (21 صفحه | درهر صفحه 15)
[ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 ]
عكس روز

سعدي شيراز

ورود به سیستم
نام کاربری

رمز عبور

آخرين كتب منتشر شده

سعدي‌شناسي دفتر شانزدهم

جدال با سعدي در عصر تجدد

 

سعدي‌شناسي دفتر پانزدهم

افسانه حيات:

يادنامه استاد حسن امداد

شيرازنامه

اشعار عربي سعدي

سعدي‌شناسي دفتر چهاردهم

كازرون شهر سبز

موزه هنر مشكين‌فام

سعدي‌شناسي دفتر سيزدهم

سنگ سياه

سعدي‌شناسي دفتر دوازدهم

کتاب شناسی گلستان سعدی

سعدي‌شناسي دفتر يازدهم

گلستانواره

شيراز در روزگار حافظ (چاپ دوم)

زندگي و زمانه
علي دشتي

تخت جمشيد شكوهي شگفت

شيراز در روزگار حافظ

سعدي شناسي دفتر دهم

دانشنامه آثار تاريخي فارس

 

مساجد تاريخي شيراز

 

باغ‌هاي تاريخي شيراز

پرسپوليس

الف لام ميم

خليج فارس:

اطلس نقشه هاي تاريخي و قديمي

 

عاشقانه هاي سعدي

سعدي شناسي دفتر نهم

نگاهي به تحولات فارس در آستانه استبداد صغير

بررسي باستان شناسي فيروزآباد

سعدي شناسي دفتر هشتم

سرزمين مهر و ماه

سعدي‌شناسي دفتر هفتم

زندگي و قيام احمد بن موسي(ع)

سعدي‌شناسي دفتر ششم

شكوه پارسيان: سرزمين امپراطوران

سعدي‌شناسي دفتر پنجم

بررسي آثار دشت‌هاي پس كرانه‌اي خليج فارس

سعدي‌شناسي دفتر چهارم

دستور زبان لارستاني بر مبناي گويش خنجي

سعدي‌شناسي دفتر سوم

شعر، موسيقي و ادبيات شفاهي مردم ممسني

سعدي‌شناسي دفتر دوم

تاريخ مهاجرت اقوام در خليج فارس

سعدي‌شناسي دفتر اول

فرهنگ جامع واژگان مترادف و متضاد زبان فارسي

 

وب سایت دانشنامه فارس
راه اندازی شده در سال ٬۱۳۸۵ کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به موسسه دانشنامه فارس می باشد.
طراحی و راه اندازی سایت توسط محمد حسن اشک زری