•  صفحه اصلي  •  دانشنامه  •  گالري  •  كتابخانه  •  وبلاگ  •
منو اصلی
home1.gif صفحه اصلی

contents.gif معرفي
· معرفي موسسه
· آشنايي با مدير موسسه
· وبلاگ مدير
user.gif کاربران
· لیست اعضا
· صفحه شخصی
· ارسال پيغام
· ارسال وبلاگ
docs.gif اخبار
· آرشیو اخبار
· موضوعات خبري
Untitled-2.gif كتابخانه
· معرفي كتاب
· دريافت فايل
encyclopedia.gif دانشنامه فارس
· ديباچه
· عناوين
gallery.gif گالري فارس
· عكس
· خوشنويسي
· نقاشي
favoritos.gif سعدي شناسي
· دفتر اول
· دفتر دوم
· دفتر سوم
· دفتر چهارم
· دفتر پنجم
· دفتر ششم
· دفتر هفتم
· دفتر هشتم
· دفتر نهم
· دفتر دهم
· دفتر يازدهم
· دفتر دوازدهم
· دفتر سيزدهم
· دفتر چهاردهم
· دفتر پانزدهم
· دفتر شانزدهم
· دفتر هفدهم
· دفتر هجدهم
· دفتر نوزدهم
· دفتر بیستم
· دفتر بیست و یکم
· دفتر بیست و دوم
info.gif اطلاعات
· جستجو در سایت
· آمار سایت
· نظرسنجی ها
· بهترینهای سایت
· پرسش و پاسخ
· معرفی به دوستان
· تماس با ما
web_links.gif سايت‌هاي مرتبط
· دانشگاه حافظ
· سعدي‌شناسي
· كوروش كمالي
وضعیت کاربران
در حال حاضر 0 مهمان و 0 کاربر در سایت حضور دارند .

خوش آمدید ، لطفا جهت عضویت در سایت فرم مخصوص عضویت را تکمیل نمائید .

ورود مدير
مديريت سايت
خروج مدير

متنبی؛ رو‌ح همیشه حاضر شعر عرب/ زبان سعدی؛ زبان مردم ایران


سعدی‌شناسی: پرونده همایش «سعدی و متنبی» در حالی در تهران بسته شد که این همایش در  سال جاری در کشورهای کویت، لبنان و عراق ادامه پیدا می‌کند .‌دیدار دوم دو شاعر بزرگ ایران وعرب، با حضور سعدی شناسان و متنبی شناسان به همت مرکز سعدی شناسی و مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد. مدیر مرکز سعدی‌شناسی در این روز گزارشی از چاپ کتاب‌های مرتبط با سعدی در سال گذشته ارائه داد.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : دوشنبه، 31 فروردین، 1394 (914 مشاهده)

گزارش اولین روز همایش «سعدی و متنبی»/ سعدی و متنبی؛ موضوع گفت‌و‌گوی فرهنگی

سعدی‌شناسی: شهر کتاب تهران میز‌بان اولین گفت‌و‌گوی سعدی و متنبی در قالب همایش «سعدی و متنبی» بود؛ اولین روز همایش با حضور سعدی‌شناسان و متنبی‌شناسان و به همت مرکز سعدی شناسی و مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد. در ابتدای این نشست، معاون فرهنگی شهر کتاب با اشاره به برنامه‌های مشترک شهر کتاب و مرکز سعدی شناسی گفت: در سه سال گذشته به مقایسه سعدی و شاعران تاثیرگذار جهان پرداختیم. سال 91 همایش سعدی و پوشکین، سال 92 همایش سعدی و یونس امره و سال 93 همایش سعدی و سروانتس برگزار شد.

امسال هم سعدی و متنبی در تهران برگزار می شود و ادامه این همایش در کویت، لبنان و عراق برگزار می شود. علی اصغر محمدخانی افزود: در سال‌های آینده به مقایسه سعدی و کنفسیوس و پترارک شاعر ایتالیایی خواهیم پرداخت.

 

وی ادامه داد: شاید متنبی در میان این برنامه ده ساله که سعدی را با شاعران مقایسه کرده‌ایم، نزدیک‌ترین شاعر به سعدی و فرهنگ ایرانی باشد.
 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : یکشنبه، 30 فروردین، 1394 (897 مشاهده)

اعلام برنامه‌های یادروز سعدی/ حديث خوش سعدي به هفت اقليم

مدير مركز سعدي شناسي برنامه های یادروز سعدی در سال 94 را اعلام کرد.

كوروش كمالي سروستاني گفت: اول ارديبهشت ماه هر سال در شيراز و برخي از شهرهاي ايران و جهان فرصت مغتنمي براي گلگشت در بوستان و گلستان سعدي شيراز فراهم مي‌شود و انديشمندان و سعدي‌پژوهان، سعدي‌دوستان و هنرمندان هريك به فراخور دانش و ذوق خويش، به كلام و نوا و رنگ و نمايش از سعدي مي‌گويند و عشق و حكمت و نيك‌پنداري او را ارج مي‌نهند. مدير مركز سعدي شناسي ادامه داد: از برگزاري نخستين يادروز سعدي در اول ارديبهشت ماه 1377 تا كنون، سعدي‌پژوهان گام‌هاي ارزشمندي را در راستاي غنا‌بخشي به سعدي‌پژوهي برداشته‌اند؛ اگر چه تا تكامل اين مقصود، راه زيادي باقي مانده است.

 وي در ادامه افزود: اگر چه يادروز سعدي به يمن خوبي‌ها و زيبايي‌هاي سعدي چون شعر و نامش جهانگير شد و اكنون علاوه بر مركز سعدي‌شناسي و ستاد برگزاري مراسم يادروز سعدي در شيراز، در اكثر شهرهاي ايران مراسم‌هاي گوناگوني به ياد اين شاعر بزرگ ايراني برگزار مي‌شود و با مقاله‌ و شعرخواني و حفظ گلستان و غزليات، خوشنويسي آثار او، نقاشي، تئاتر و اپرا و موسيقي اين روز را به جشن مي‌نشينند و حديث خوشش را به هفت اقليم باز‌مي‌خوانند، اما هنوز اين روز در شيراز نتوانسته است علاوه بر رويكرد علمي و هنري، رويكرد عمومي بيابد.

 

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : شنبه، 29 فروردین، 1394 (811 مشاهده)

پاسخ مدیر دانشنامه فارس به حاشیه‌های اپرای «سعدی»

مدیر دانشنامه فارس به حاشیه‌های پیش‌آمده درباره اجرای اپرای عروسکی «سعدی» توسط بهروز غریب‌پور در شیراز پاسخ داد.

در پی انتشار اخباری مربوط به حاشیه‌های اجرای اپرای عروسکی «سعدی» هم‌زمان با اول اردیبهشت‌ماه یادروز سعدی در شیراز و صادر نشدن مجوز از سوی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کوروش کمالی سروستانی گفت: شیراز هر سال در اول اردیبهشت‌ماه و با هوای دل‌انگیز بهاری و شکوفه‌های نارنج، سرمست از ترّنم دل‌آویز واگویه‌ای شیخ شور و طرب و حکمت، سعدی شیرازی، مقدم هنرمندان و اندیشمندان و سعدی‌شناسان و سعدی‌دوستان را گرامی می‌دارد. امسال نیز مانند هر سال مراسم یادروز سعدی که شامل بخش‌های علمی، فرهنگی و هنری است، برگزار خواهد شد و قرار بود «اپرای عروسکی سعدی» اثر استاد غریب‌پورنیز برای اولین‌بار در شیراز برگزار شود که متاسفانه به دلیل صادر نشدن مجوز از سوی مدیر کل موسیقی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این مسئله حداقل تا امروز منتفی شده است.

 

وی افزود: تا آن‌جا که من اطلاع دارم، هیچ تهدیدی از سوی هیچ گروهی در شیراز علیه هنرمندان گروه آران صورت نگرفته است و نهادها و گروه‌های مختلف فرهنگی و سیاسی از اجرای اپرای عروسکی سعدی به شرط داشتن مجوز قانونی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استقبال کرده‌اند. مقامات سیاسی و امنیتی استان نیز به عنوان نماینده دولت و مجری سیاست‌های دولت بر دفاع از اجرای برنامه‌های هنری دارای مجوزهای قانونی تاکید کرده‌اند.

 


 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : دوشنبه، 24 فروردین، 1394 (790 مشاهده)

مدیر دانشنامه فارس: بهاریه در قصیده محدود نمانده است


کوروش کمالی‌سروستانی، پژوهشگر و مدیر دانشنامه فارس، معتقد است بهاریه تنها در قصیده محدود نمانده است و در قالب‌های دیگر شعر فارسی چون غزل، مثنوی، شعر نیمایی و سپید خود را در هزار سال شعر فارسی به رخ می‌کشد. در قرن چهارم و پنجم در آثار شاعران مکتب خراسانی وصف طبیعت و زیبایی‌های آن درخشش جاودانه‌ای یافته‌ است. مسمط‌های منوچهری، قصاید عنصری و اشعار فرخی نمونه‌هایی ماندگار از آن آثارند. 

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : یکشنبه، 23 فروردین، 1394 (758 مشاهده)

ساقیا آمدن عید مبارک بادت

بهاریه‌سرایی سنتی کهن در ادب فارسی است و بیشتر شاعران ایرانی در خصوص بهار و نوروز اشعاری سروده‌اند؛ در آستانه نو شدن طبیعت دو بهاریه از دو  شاعر بزرگ شیراز، حافظ و سعدی‌‌ را با هم می‌خوانیم. ایام به کام‌ و نوروز 1394 فرخنده باد.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : سه شنبه، 26 اسفند، 1393 (698 مشاهده)

رونمایی از «اپرای سعدی» در شیراز


»اپرای سعدی» اول اردیبهشت‌ماه همزمان با بزرگداشت سعدی در شیراز روی صحنه می‌رود .بهروز غریب‌پور، کارگردان این نمایش عروسکی بیان کرد: پس از آنکه امکان اجرای نمایش عروسکی «اپرای سعدی» در جشنواره تئاتر فجر و نیز موسیقی فراهم نشد، قصد داریم اول اردیبهشت‌ماه در بزرگداشت سعدی این کار را اجرا کنیم.‌

 وی تأکید کرد: با توجه به موضوع نمایش، طبیعی است بهترین مکان برای اجرا شیراز باشد و امیدوارم این اتفاق بیفتد تا بتوانیم اجرای اول «اپرای سعدی» را در تالار حافظ شیراز روی صحنه ببریم؛‌ او با اشاره به اینکه «اپرای سعدی» به مدت پنج روز در شیراز اجرا خواهد شد، افزود: سپس این نمایش عروسکی در تالار فردوسی تهران روی صحنه خواهد رفت‌ .این کارگردان همچنین یادآور شد: تمام مراحل ساخت عروسک برای «اپرای سعدی» به پایان رسیده و اکنون گروه در حال تمرین است .
 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : سه شنبه، 12 اسفند، 1393 (709 مشاهده)

با سعدی احساس معاصربودن داریم


نزدیک به چهاردهه پیش «کلیات» سعدی به تصحیح بهاءالدین خرمشاهی منتشر شد اما این تنها تصحیح خرمشاهی از سعدی نبوده چراکه چندسالی بعد از آن، او باز به سراغ «کلیات» رفت و با بازبینی در تصحیح اول و افزودن مواردی به آن، چاپ دیگری از «کلیات» به دست داد و هردوتصحیح تا امروز چندین‌بار چاپ شده‌اند. انتشار جداگانه «گلستان»، «بوستان» و کتابی با عنوان «کم‌خوانده‌های سعدی» تازه‌ترین کاری است که خرمشاهی روی سعدی انجام داده و این سه‌کتاب این‌روزها در انتشارات دوستان منتشر شده‌اند.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : سه شنبه، 30 دی، 1393 (890 مشاهده)

هر نویسنده‌ای‌حق دیده‌شدن دارد

 

مراسم اهدای جایزه جلال آل‌احمد نخستین‌بار در سال 1387، با تصویب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و در راستای ارتقای زبان و ادبیات ملی- دینی برگزار شد. مراسم اهدای این جایزه هر سال مقارن با تولد جلال آ‌ل‌احمد برپا می‌شود. این جایزه چند سال متوالی هیچ کتابی را شایسته عنوان اثر برگزیده ندانست اما در سال جاری کتاب‌های «ملکان عذاب» نوشته ابوتراب خسروی و «آه باشین» نوشته کاظم مزینانی به‌صورت مشترک به‌عنوان اثر برگزیده در بخش رمان و داستان بلند معرفی شدند که 55 سکه تمام بهار آزادی را برای هر کدام از برگزیدگان در پی‌داشت.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : سه شنبه، 16 دی، 1393 (835 مشاهده)

سخنرانی مدیر دانشنامه فارس در تجلیل از یک عمر فعالیت مطبوعاتی سیروس رومی/ مردی به رنگ صبح
مراسم گرامی‌داشت سیروس رومی، پیشکسوت مطبوعات فارس در کتابخانه ملی و مرکز اسناد این استان برگزار شد؛ مدیر دانشنامه فارس در این مراسم با مرور کارنامه کاری وی، به تجلیل از او پرداخت؛ کوروش کمالی سروستانی،سیروس رومی را «مردی به رنگ صبح »خطاب کرد.

متن کامل این سخنرانی را در ادامه می خوانید:

در گذر از باران این جا آمدی

با رایحه‌ای که تنها من می‌فهمم

و یک تبسم

که همه می‌شناسند

تو از جنس بارانی!

تو از جنس صبح!

سیروس!

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : پنجشنبه، 6 آذر، 1393 (862 مشاهده)

دانشنامه فارس به نیمه راه رسید

 

مدیر دانشنامه فارس از تدوین 1700 مقاله از 3500 مقاله و مدخل در نظر گرفته شده برای این دانشنامه خبر داد.

کوروش کمالی سروستانی در گفت و گو با خبرنگار روزنامه خبرجنوب گفت: دانشنامه فارس کلیه مسائل مربوط به این استان در حوزه تاریخ، جغرافیا، ادبیات، فرهنگ، مذهب، سیاست، آداب و رسوم و دیگر موارد را در بر می‌گیرد.

وی افزود: این دانشنامه تنها به مرزهای فعلی جغرافیایی فارس بر نمی‌گردد؛ فارس در دوران باستان، صفاریان، زندیه، پهلوی و دوران کنونی دارای ماهیت جغرافیایی متفاوتی بوده است که در دانشنامه فارس مورد بررسی قرار گرفته است.

 
 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : چهارشنبه، 5 آذر، 1393 (809 مشاهده)

دیدار دو شهسوار سخن/ برگزاری همایش سعدي و سروانتس در دانشگاه کمپلوتنسه مادرید

همایش "سعدي و سروانتس" بهانه ای برای محققان بود تا در دانشگاه کمپلوتنسه شهر مادرید اسپانيا از این دو شهسوار سخن بگویند. برنامه ای که با حضور سعدی‌شناسان و سروانتس‌شناسان به همت مرکز فرهنگی و بین‌الملل شهر کتاب، مرکز سعدی‌شناسی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا و دانشگاه کمپلوتنسه برگزار شد.

دن کیشوت برای چه نوشته شد؟

در این نشست که برخی از محققان سروانتس شناس و سعدی پژوه از هر دو کشور در این باره سخن گفتند، علي اصغر محمدخاني معاون فرهنگي شهر كتاب، در بخشي از سخنان خود با عنوان «آموزه‌های سعدی و سروانتس برای انسان امروز» گفت: مرکز فرهنگی و بین‌الملل شهر کتاب با همکاری مرکز سعدی‌شناسی از سال ۲۰۱۲ برنامه‌‌ ده ساله‌ای را برای گفت‌وگوهای فرهنگی و ادبی ایران با دیگر کشورها طراحی کرده است که طي آن سعدی‌ شاعر برجسته‌ فارسی به عنوان مظهر زبان فارسی با شاعران و نویسندگان کشورهای دیگر که مظهر زبان آن کشور هستند، مقایسه و تحلیل و بررسی می‌شود. در سال ۲۰۱۲ همایش سعدی و پوشکین در تهران و مسکو، در سال ۲۰۱۳ همایش سعدی و یونس امره در تهران و آنکارا و در سال‌جاری همایش سعدی و سروانتس در تهران و مادرید برگزار گرديد.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : شنبه، 10 آبان، 1393 (916 مشاهده)

مدیر دانشنامه فارس: حافظيه، بزرگ‌ترين سايت فرهنگي، ادبي و گردشگري كشور مي‌شود


مدیر دانشنامه فارس با تشریح طرح توسعه حافظیه گفت: در صورت اجراي اين طرح حافظيه به بزرگترين سايت فرهنگي، ادبي و گردشگري كشور تبديل مي‌شود.

كوروش كمالي سروستاني، در نشست هم انديشي «ضرورت احياي گنبد مسي حافظيه» که با حضور مشاور رییس پژوهشکده میراث فرهنگی کشور در دانشکده معماري و هنر شيراز برگزار شد، با اشاره به قدمت این شهر گفت:  بيش از آنكه حافظ به شيراز شهره باشد، شيراز به سعدي و حافظ شهره است. شيراز از كهن‌ترين شهرهاي ايران است كه تاريخ نويسان مسلمان آغاز بناي شهر را به محمد بن يوسف ثقفي به سال 72 هجري قمري نسبت مي‌دهند و برخي نيز بر اساس لوح هاي گلي يافته شده در تخت جمشيد متكي به تحقيقات پرفسور جرج جي كامرون آمريكايي تاريخ آن را به دوره هخامنشيان مي‌رسانند.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : جمعه، 25 مهر، 1393 (957 مشاهده)

با حضور مدیر دانشنامه فارس برگزار می شود/ نشست بررسی ضرورت احیای گنبد مسی آرامگاه حافظ

نشست بررسی ضرورت احیای گنبد مسی آرامگاه حافظ در شیراز برگزار می شود.

سید احمد طباطبایی مشاور رییس پژوهشکده میراث فرهنگی کشور، کوروش کمالی سروستانی مدیر دانشنامه فارس و رضا معماری، کارشناس معماری،  در این نشست سخنرانی خواهند کرد.

 این برنامه روز چهارشنبه بیست و سوم مهرماه در دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز و در تالار یاسمن برگزار می شود؛ نشستی که از ساعت 17 عصر آغاز می شود.

ورود عموم برای حضور در این نشست آزاد است.

 

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : پنجشنبه، 17 مهر، 1393 (488 مشاهده)

ابوتراب خسروی: ادبیات یک مفاهمه است


«آواز پر جبرئیل» جدیدترین کتاب ابوتراب خسروی چندی پیش توسط نشر گمان منتشر شد که عنوان کتاب و داستان‌های عقل سرخ و لغت موران تداعی‌گر آثار شیخ شهاب‌الدین سهروردی است. خسروی سال گذشته رمان «ملکان عذاب» را توسط نشر ثالث منتشر کرده بود.رمان «رود راوی» او در سال 82 برنده چهارمین دوره جایزه گلشیری شد و مجموعه داستان «ویران» نیز برنده یازدهمین دوره همین جایزه در سال 88. اغلب آثار خسروی بارها تجدید چاپ شده‌اند، بارها مورد نقد و بررسی قرار گرفته‌اند اما خودش معتقد است برای مخاطب عام نمی‌نویسد، چرا که مطالعه آثارش نیاز به پیش زمینه‌ای در شناخت ادبیات داستانی دارد.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : دوشنبه، 31 شهریور، 1393 (917 مشاهده)

مجموع خبرها 306 (21 صفحه | درهر صفحه 15)
[ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 ]
عكس روز

سعدي شيراز

ورود به سیستم
نام کاربری

رمز عبور

آخرين كتب منتشر شده

سعدي‌شناسي دفتر شانزدهم

جدال با سعدي در عصر تجدد

 

سعدي‌شناسي دفتر پانزدهم

افسانه حيات:

يادنامه استاد حسن امداد

شيرازنامه

اشعار عربي سعدي

سعدي‌شناسي دفتر چهاردهم

كازرون شهر سبز

موزه هنر مشكين‌فام

سعدي‌شناسي دفتر سيزدهم

سنگ سياه

سعدي‌شناسي دفتر دوازدهم

کتاب شناسی گلستان سعدی

سعدي‌شناسي دفتر يازدهم

گلستانواره

شيراز در روزگار حافظ (چاپ دوم)

زندگي و زمانه
علي دشتي

تخت جمشيد شكوهي شگفت

شيراز در روزگار حافظ

سعدي شناسي دفتر دهم

دانشنامه آثار تاريخي فارس

 

مساجد تاريخي شيراز

 

باغ‌هاي تاريخي شيراز

پرسپوليس

الف لام ميم

خليج فارس:

اطلس نقشه هاي تاريخي و قديمي

 

عاشقانه هاي سعدي

سعدي شناسي دفتر نهم

نگاهي به تحولات فارس در آستانه استبداد صغير

بررسي باستان شناسي فيروزآباد

سعدي شناسي دفتر هشتم

سرزمين مهر و ماه

سعدي‌شناسي دفتر هفتم

زندگي و قيام احمد بن موسي(ع)

سعدي‌شناسي دفتر ششم

شكوه پارسيان: سرزمين امپراطوران

سعدي‌شناسي دفتر پنجم

بررسي آثار دشت‌هاي پس كرانه‌اي خليج فارس

سعدي‌شناسي دفتر چهارم

دستور زبان لارستاني بر مبناي گويش خنجي

سعدي‌شناسي دفتر سوم

شعر، موسيقي و ادبيات شفاهي مردم ممسني

سعدي‌شناسي دفتر دوم

تاريخ مهاجرت اقوام در خليج فارس

سعدي‌شناسي دفتر اول

فرهنگ جامع واژگان مترادف و متضاد زبان فارسي

 

وب سایت دانشنامه فارس
راه اندازی شده در سال ٬۱۳۸۵ کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به موسسه دانشنامه فارس می باشد.
طراحی و راه اندازی سایت توسط محمد حسن اشک زری