•  صفحه اصلي  •  دانشنامه  •  گالري  •  كتابخانه  •  وبلاگ  •
منو اصلی
home1.gif صفحه اصلی

contents.gif معرفي
· معرفي موسسه
· آشنايي با مدير موسسه
· وبلاگ مدير
user.gif کاربران
· لیست اعضا
· صفحه شخصی
· ارسال پيغام
· ارسال وبلاگ
docs.gif اخبار
· آرشیو اخبار
· موضوعات خبري
Untitled-2.gif كتابخانه
· معرفي كتاب
· دريافت فايل
encyclopedia.gif دانشنامه فارس
· ديباچه
· عناوين
gallery.gif گالري فارس
· عكس
· خوشنويسي
· نقاشي
favoritos.gif سعدي شناسي
· دفتر اول
· دفتر دوم
· دفتر سوم
· دفتر چهارم
· دفتر پنجم
· دفتر ششم
· دفتر هفتم
· دفتر هشتم
· دفتر نهم
· دفتر دهم
· دفتر يازدهم
· دفتر دوازدهم
· دفتر سيزدهم
· دفتر چهاردهم
· دفتر پانزدهم
· دفتر شانزدهم
· دفتر هفدهم
· دفتر هجدهم
· دفتر نوزدهم
· دفتر بیستم
· دفتر بیست و یکم
· دفتر بیست و دوم
info.gif اطلاعات
· جستجو در سایت
· آمار سایت
· نظرسنجی ها
· بهترینهای سایت
· پرسش و پاسخ
· معرفی به دوستان
· تماس با ما
web_links.gif سايت‌هاي مرتبط
· دانشگاه حافظ
· سعدي‌شناسي
· كوروش كمالي
وضعیت کاربران
در حال حاضر 0 مهمان و 0 کاربر در سایت حضور دارند .

خوش آمدید ، لطفا جهت عضویت در سایت فرم مخصوص عضویت را تکمیل نمائید .

ورود مدير
مديريت سايت
خروج مدير

همایش «سعدی و سروانتس » در شهر کتاب/ سروانتس به دیدار سعدی می‌آید

در آستانه روز بزرگداشت سعدی، مرکز فرهنگی شهر کتاب میزبان همایش«سعدی و سروانتس» است.

این برنامه به همت مرکز سعدی‌شناسی، مرکز فرهنگی و بین‌الملل شهر کتاب، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه کمپلوتنسه مادرید سه‌شنبه و چهارشنبه ۲۶ و ۲۷ فروردین و از ساعت ۱۶ برگزار می شود.

برگزاری این برنامه در ادامه همایش سعدی و پوشکین در تهران و مسکو در سال ۹۱ و همایش سعدی و یونس امره در تهران و آنکارا در سال ۹2 است؛ همایش سعدی و سروانتس با حضور سعدی‌شناسان و سروانتس‌شناسان ایران و اسپانیا در تهران و مادرید تشکیل می شود.  

علی‌اصغر محمدخانی ـ معاون فرهنگی و بین‌الملل شهر کتاب ـ با اعلام این خبر گفت: از سال ۹۱، هر ساله به مناسبت روز بزرگداشت سعدی، همایش بررسی آرا و آثار سعدی با آرا و آثار یکی از شاعران و نویسندگان برجسته‌ی جهان که مظهر زبان آن کشور است، برگزار می‌شود. این همایش‌ها تا سال ۱۴۰۰۰ ادامه دارد و سعدی به عنوان مظهر زبان فارسی، صلح و انسان دوستی در ادبیات فارسی به جهانیان معرفی و متقابلا ادبیات دیگر کشورها در ایران تحلیل و بررسی می‌شود.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : سه شنبه، 19 فروردین، 1393 (1023 مشاهده)

مدیر دانشنامه فارس: پیر تاریخ، به تاریخ پیوست

کوروش کمالی سروستانی، مدیر دانشنامه فارس پس از خبر درگذشت دکتر محمدابراهیم باستانی پاریزی، اظهار داشت، از زمان شنیدن این خبر ناگوار هنوز در بهت هستم.

کمالی سروستانی در گفت‌وگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بیان کرد: پیر تاریخ، به تاریخ پیوست، شیوه نوشتن‌اش، دل‌انگیز و خواندن آثارش، لذت‌بخش بود. صمیمی و ساده و دوست‌داشتنی و مهربان بود.

او افزود: در فراغ بسیاری از بزرگان سخن گفت و مقاله نوشت. به ایران عشق می‌ورزید و به زادگاهش نگاهی ویژه داشت. تحقیقات ارزنده استاد در زمینه ایرانشناسی در بیش از 60 کتاب و صدها مقاله ثبت شده است. ایرانیان امروز با فقدان استاد، گنجینه‌ی تکرارناپذیری از تاریخ و خاطره را از دست داده‌اند.

او تصریح کرد: استاد از «سیر تا پیاز» تاریخ ایران را می‌دانست، بازیگران «کاخ سبز» را می‌شناخت. «تن آدمی» را شریف می‌دانست و هفت را به عنوان نماد عددی مقدس در «خاتون» و «آسیا» و «نای» و «اژدها» و «کوچه» و «آسمان» و «قلم» روایت می‌کرد.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : سه شنبه، 5 فروردین، 1393 (957 مشاهده)

نوبهار است در آن کوش که خوشدل باشی

بهاریه سرایی سنتی کهن در ادب فارسی است و معمولا بیشتر شاعران ایرانی در خصوص بهار و نوروز سروده‌اند. در آستانه نو شدن طبیعت، با سعدی و حافظ شیرازی هم آواز می شویم؛ حافظ در اشعار بسیاری به بهار و تازگی طبیعت پرداخته است و شاید هم از این روست که برای تفأل به سراغ دیوانش می‌روند و فال نوروز و سال نو می‌گیرند:

نوبهار است در آن کوش که خوشدل باشی

که بسی گل بدمد باز و تو در گل باشی

من نگویم که کنون با که نشین و چه بنوش

که تو خود دانی اگر زیرک و عاقل باشی

چنگ در پرده همین می‌دهدت پند ولی

وعظت آن گاه کند سود که قابل باشی

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : سه شنبه، 27 اسفند، 1392 (906 مشاهده)

عشق در دیوان حافظ، عشق انسانی است

چهاردهمین مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی حافظ به بررسی «تاثیرپذیری حافظ از قرآن» اختصاص داشت که با سخنرانی دکتر مهدی محبتی چهارشنبه ۷ اسفندماه در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد.

 بسیاری از حافظ‌پژوهان در باب تاثیرپذیری حافظ از قرآن گفته و نوشته‌اند. این مساله از جوانب گوناگون نیازمند تفسیر و تبیین است. وجود پاره‌ای از ابیات حافظ که ظاهرا با آیات قرآنی و نگره‌های دینی متفاوت به نظر می‌رسد، اهمیتی دو چندان بدان می‌‌بخشد. محبتی در این درس‌گفتار نگاهی دیگر به مفهوم تاثیرپذیری حافظ از قرآن و یا به نوعی از مسجد تا میخانه دارد.

محبتی در ابتدای نشست گفت: در جلسه‌ی پیش، به صورت مشروح، این نکته باز شد که این که می‌گویند حافظ تحت تاثیر قرآن بوده، دقیقا به چه معناست؟ آیا به این معنی است که می‌شود ساختار غزل حافظ و مفاهیمی را که در آن هست و نوع نگاه او به جهان را متاثر از قرآن کریم تلقی کرد؟ ضمن اثبات و پذیرش این نکته که حافظ قطعا از قرآن در زمینه‌هایی تاثیر پذیرفته، این را نیز مطرح کردیم که مواردی پیش می‌آید که در آن‌ها تعارض‌های ظاهری بین نکته‌های حافظ و آموزه‌های دینی و قرآنی هست. با این تعارض‌ها و تفاوت‌های ظاهری چه باید کرد؟

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : دوشنبه، 12 اسفند، 1392 (1152 مشاهده)

با حضور مدیر دانشنامه فارس/آموزشگاه شهید کامران کمالی در سروستان افتتاح شد

 آموزشگاه شهید کامران کمالی سروستانی در زمینی به وسعت دوهزار و دویست متر مربع و با نهصد متر زیربنا با اعتبار و هزینه نزدیک به پانصد میلیون تومان توسط خانم همایونی، مادر شهید کامران کمالی، افتتاح شد.

در مراسم افتتاح این آموزشگاه، کوروش کمالی، مدیر دانشنامه فارس، حجت الاسلام ابراهیمی امام جمعه سروستان، داریوش اسماعیلی نماینده مردم سروستان، خرامه و کوار در مجلس شورای اسلامی، خازن، فرماندار، خانم دالکی ، معاون نوسازی مدارس استان، اعضای شورای شهر و اداری شهرستان سروستان و خانواده شهدا و فرهنگیان این شهر حضور داشتند.

در این مراسم خازن فرماندار سروستان ضمن تقدیر از سازمان نوسازی مدارس استان و نیز همیاری خانواده شهید، بر بهسازی مدارس شهر سروستان و روستاهای این شهرستان تاکید کرد و افتتاح این آموزشگاه را در دهه فجر به فال نیک گرفت و گفت: توسعه فضاهای آموزشی، توسعه فرهنگ و دانش است و زینت‌بخش بودن این آموزشگاه به نام شهید بزرگوار، نشانی از پیوند نسل امروز با ایثارگران دیروز است.


 

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : یکشنبه، 27 بهمن، 1392 (1012 مشاهده)

مدیر دانشنامه فارس: بايد استاد سيف را در فهرست ميراث فرهنگي اين سرزمين ثبت كرد

 نکوداشت هادي سيف نويسنده و پژوهشگر هنرهاي مردمي ايران، در شيراز برگزار شد. در اين مراسم كه با حضور علاقه مندان به هنرهاي سنتي و مردمي در تالار حافظ برگزار شد، كوروش كمالي، مدير دانشنامه فارس، ضمن ابراز خشنودي از نكوداشت تلاش‌هاي هنرمندان اين سرزمين توسط هنردوستان، در ستايش از استاد هادي سيف گفت: امروز در كنار هنرها وهنرمندان بايد استاد هادي سيف را هم در فهرست ميراث فرهنگي اين سرزمين ثبت كرد؛ تكثير كرد، تكرار كرد ، اگر بشود. متن کامل سخنرانی مدیر دانشنامه فارس را در ادامه می خوانید:

هادی سیف ؛ زمردی پربها بر خاتم فارس 

در هماره تاریخ، در عبور از دالان نسترن نشان هنر و در گذر از کوی خوشنامی هنرمندان، آلاله های خوش تراش و صیقل خورده آثار هنری، نخستین شمیم سحرگاهی است که گونه های غبار گرفته مان را در عبور از زمان و نشیبهایش، با خنکای نیلی آسمانی می نوازد و تار و پود خسته مان را دستخوش طعم گس زندگی و شور دوباره روییدن می کند؛ چونان آب زلالی که پیادگان تشنۀ وادی را،راحت جان می آفریند.چه بسیار نقشینه هایی که در حریر رنگ رنگ خلاقیت هنرمندان بر صحیفه هستی نقش دوام آنان و هنر ایرانی را رقم زده است تا با گستره ای ژرف ، ما را وامدار هنرهایی نماید که تکریم و تعظیم مان را برمی انگیزد.

 

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : دوشنبه، 30 دی، 1392 (1173 مشاهده)

در دهه‌ آینده برگزار ‌می‌شود/ همایش «سعدی، صلح، انسان‌دوستی و سفر» در پایتخت های اروپا

 با همکاری مرکز سعدی‌شناسی و مرکز فرهنگی شهر کتاب، همایش «سعدی، صلح، انسان‌دوستی و سفر» در پایتخت‌های اروپایی در دهه‌ آینده برگزار ‌می‌شود. به منظور فراهم کردن اجرای برنامه‌های جدید ادبی و فلسفی میان مرکز فرهنگی شهر کتاب با مراکز ادبی و فلسفی اتریش و چک، علی‌اصغر محمدخانی، معاون فرهنگی و بین‌الملل شهر کتاب و کوروش کمالی‌ سروستانی، مدیر مرکز سعدی‌شناسی، در هفته اول دی‌ماه سال‌ جاری در سفری به اتریش و چک، دیدارهایی با نویسندگان، شاعران، محققان، منتقدان، ایران‌شناسان، استادان زبان و ادبیات فارسی و مدیران مراکز ادبی همچون خانه ادبیات وین و مؤسسه کافکای پراگ داشته‌اند و قرار است در سال ۲۰۱۴ برنامه‌های مختلفی با همکاری این مراکز در تهران، وین و پراگ برگزار شود.

علی‌اصغر محمدخانی درباره‌ اهداف این سفر گفت: اتریش دارای میراث فرهنگی غنی در زمینه‌های معماری، موسیقی و ادبیات است و چهره‌های برجسته‌ای همچون هایدن، موتزارت، شوبرت، اشتفان تسوایک، روبرت موزیل و پیتر هانتکه در ایران شهرت دارند و مردم ایران و جهان با آثارشان آشنایی دارند و از سوی دیگر مردم اتریش با آثار ادبیات کلاسیک فارسی همچون آثار حافظ، سعدی، خیام، مولوی و فردوسی آشنایی دارند و ترجمه‌های خوبی به زبان آلمانی از این آثار وجود دارد و به تازگی غزلیات شمس نیز به آلمانی ترجمه شده است که امیدواریم زمینه انتشار آن فراهم شود.

 

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : چهارشنبه، 18 دی، 1392 (967 مشاهده)

در سایت این موسسه منتشرشد/ گزارش سفر اعضای موسسه‌ سولژنیتسین به شیراز

گزارش  سفر اعضای  انستیتو سولژنیتسین که برای حضور در همایش ایوان بونین به تهران سفر کرده بودند، در سایت این موسسه منتشرشده است.

خانم دکتر تاتیانا مارچنکو بونین‌شناس و رئیس بخش پژوهش انستیتو سولژنیتسین و خانم یلنا کریووا مدیر روابط بین الملل انستیتو سولژنیتسین در هنگام حضور در ایران برای بازدید از شیراز و شرکت در نشست «سعدی و بونین» و بازدید از آثار فرهنگی و تاریخی این شهر به شیراز سفر کردند.   حضور در مرکز سعدی شناسی  و دانشنامه فارس  و بازدید از تخت جمشید از جمله برنامه های این سفر است که در سایت انستیتو سولژنیتسین منعکس شده است.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : شنبه، 30 آذر، 1392 (1073 مشاهده)

گفت‌وگوی سعدی و بونین در شیراز

خانم دکتر تاتیانا مارچنکو بونین‌شناس و رئیس بخش پژوهش انستیتو سولژنیتسین و خانم یلنا کریووا مدیر روابط بین الملل انستیتو سولژنیتسین که برای حضور در همایش ایوان بونین به تهران سفر کرده بودند، برای بازدید از شیراز و شرکت در نشست «سعدی و بونین» و بازدید از آثار فرهنگی و تاریخی این شهر به شیراز سفر کردند.  در نشست «سعدی و بونین» که با حضور مدیر مرکز سعدی‌شناسی، کوروش کمالی سروستانی، دکتر تاتیانا مارچنکو بونین‌شناس، یلنا کریووا مدیر روابط بین الملل انستیتو سولژنیتسین، پرفسور وادیم کرسیکو، فرح نیازکار، پژوهشگر و سعدی پژوه، ناهید سلامی مترجم و مدرس دانشگاه برگزار گردید، به تحلیل ویژگی‌های آثار سعدی و تاثیر پذیری بونین از سعدی پرداخته شد.

بونین همچون سعدی شاعر سیر و سیاحت بود

 مدیر مرکز سعدی‌شناسی در این باره گفت: با توجه به مطالعات شرق‌شناسی بونین پیرامون قرآن، اسلام و فرهنگ شرقی و تاثیرپذیری او از آثار سعدی به ویژه گلستان، می‌توان او را یکی از برجسته‌ترین نویسندگان کلاسیک ادبیات روسیه قلمداد کرد که با شناخت و تکیه بر آثار شرق،، آثار بی‌نظیر خود را خلق کرده چنانکه خود در آغاز کتاب «آقایی از سانفرانسیسکو» می‌گوید که: «به گفته سعدی تلاش کردم چهره دنیا را بشناسم و در آن روح خود را قلمزنی کنم».او در ادامه افزود: بونین همچون سعدی شاعر سیر و سیاحت بود و در سفر‌هایش همیشه گلستان، بوستان و رساله‌های سعدی را به همراه داشت. به همین دلیل نیز اشعاری تحت تاثیر این شاعر ایرانی سرود. او حتی شعری با عنوان «پند سعدی» دارد با این مضمون: بخشنده باش چو نخل، گر نتوانی/ چو سرو باش ساده و نجیب. هم‌چنین در جایی دیگر از سعدی چنین یاد می‌کند که: «شیخ سعدی، نامش جاودان باد، ما با بهره از اشعار شیخ سعدی که مانند دانه‌های مروارید در میان اشعار ما آمده، خوش قلم شدیم».

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : پنجشنبه، 28 آذر، 1392 (984 مشاهده)

نشست «تاملی تطبیقی در غزل حافظ و سعدی»/ حافظ و سعدی، شاعر معاصرند

آناهید خزیر:  پنجمین مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی حافظ به «تاملی تطبیقی در غزل حافظ و سعدی» اختصاص داشت که با سخنرانی استاد احمد سمیعی‌گیلانی چهارشنبه ۱۴ آذرماه در مرکز فرهنگی شهرکتاب برگزار شد. سعدی و حافظ دو قله‌ی بلند غزل فارسی هستند که هر کدام با رویکردی خاص، نبوغ شاعرانه‌ی خویش را نشان داده‌اند اما حافظ غزل فارسی را به اوج خود رسانده است. در این درس‌گفتار مطرح شد که چه تفاوت‌های ساختاری و معنایی و زیبایی‌شناسانه میان غزل سعدی و حافظ دیده می‌شود. بنیادها و خطوط اصلی غزل سعدی و حافظ کدام است؟ چگونه حافظ هوشیارانه از هنر و شگرد سعدی بهره برده است؟ سعدی و حافظ غزل عاشقانه را چگونه روایت کرده‌اند و پرسش‌های دیگر درباره‌ی غزل سعدی و حافظ.متن کامل سخنرانی سمیعی‌گیلانی را در ادامه می خوانید:

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : یکشنبه، 24 آذر، 1392 (949 مشاهده)

عشق و عقل در نگاه سعدی مثل آتش و آب است

 سمينار «گويند به دوران‌ها» با هدف بازشناخت شعر و انديشه سعدي و با حضور ضياء موحد، محمود فتوحي و فرح نيازكار توسط سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي مشهد برگزار شد.

 دراين سميناركه در تالار فردوسي جهاددانشگاهي مشهد برگزارشد، دکتر فرح نيازكار «در باب انديشه عقل در وادي عشق»  اظهار كرد: براي سعدي عشق به منزله آتش و عقل به منزله آب است و جايگاه عشق برتر از عقل دانسته شده است.

وي با اشاره به اين كه واژه خرد در آثار سعدي زياد به چشم مي‌خورد و او از نوع ادب تعليمي عقلاني با مخاطبان سخن مي‌گويد، ادامه داد: از همان جايي كه عشق به تجلي مي‌رسد عقل هم به تجلي مي‌رسد، بعضي از فيلسوفان مانند ابونصر فارابي اعتقاد دارند كه راه رستگاري زهد و تعبد نيست بلكه تفكر و تامل است.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : جمعه، 15 آذر، 1392 (1102 مشاهده)

حافظ در غزل انقلاب می‌کند

آناهید خزیر: دومین مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی حافظ به بررسی «بیت‌الغزل در شعر حافظ» اختصاص داشت که چهارشنبه ۱۵ آبان‌ماه با سخنرانی استاد بهاءالدین خرمشاهی در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد. بیت‌الغزل از اصطلاحات ادبی شعر فارسی و عربی است و بیتی را که بنای سرودن غزل بر آن نهاده شده و همچنین بهترین بیت غزل را بیت‌الغزل یا شاه‌بیت می‌نامند. حافظ هم در این معنا می‌گوید که شعر حافظ همه بیت‌الغزل معرفت است. قدما از بیت‌الغزل مراد دیگری هم داشته‌اند و آن بیت یا حتا مصراعی است که آگاهانه یا ناآگاهانه به ذهن شاعر می‌زند و اگر شاعر از آن راضی باشد بر محور آن غزلی می‌سراید.

شعر حافظ همه بیت‌الغزل معرفت است

 «بیت الغزل» از دیرباز دو معنی داشته است. یکی معنای مشهوری است که حافظ هم به‌‌ همان معنا به‌کار برده است: «شعر حافظ همه بیت‌الغزل معرفت است». معنای دوم به مصرعی، یا بیتی، گفته می‌شود که محور غزل قرار می‌گیرد. خیلی‌ها فکر می‌کنند که شعرا مثل مقاله‌نویس‌ها کار را از اول شروع می‌کنند اما نه. من معتقدم که نصف بیشتر غزل ۳ غزلسرای بزرگ زبان فارسی، حافظ و سعدی و مولانا، بیت آغازین بعد گفته شده است. گاهی وقت‌ها این مقطع غزل است که محور غزل قرار می‌گیرد.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : یکشنبه، 19 آبان، 1392 (1128 مشاهده)

نشست تخصصی همایش نکوداشت سعدی/ سعدی پژوهان از آموزگار ادب گفتند

نشست تخصصي همایش آموزگار ادب، نکوداشت شیخ اجل، سعدی، به‌همت معاونت فرهنگي جهاددانشگاهي فارس در شيراز برگزار شد. در اين نشست تخصصي، سعدي‌شناسان و سعدي‌پژوهان با ارايه مقالاتي به بيان ابعاد مختلف انديشه‌‌هاي سعدي شيرازي، مستتر در آثارش، پرداختند. شاعران حاضر در این نشست نیز اشعاري  در وصف شاعر بزرگ شیراز براي حضار قرائت كردند. نمايش كليپ‌هايي  درباره  سعدي و برپايي نمايشگاه تايپوگرافي سعدي، از ديگر برنامه‌هاي اين نشست بود.رئيس مركز سعدي‌شناسي در این نشست گفت: سعدي مشروعيت حكومت را با تمام ساختارهاي استبدادي و شباني آن روزگار ايران به مردم ارجاع مي‌دهد.كوروش كمالي‌سروستاني، با ارايه مقاله‌اي با عنوان معنا‌گرايي در بوستان، تاكيد كرد: فقه و حكمت سياسي بر اساس قرآن و سنت در جرگه الهيات سياسي و اندرزنامه‌ها و تاريخ‌نامه‌ها در جرگه ادبيات سياسي قرار مي‌گيرند و عرفان سياسي نيز كليد پيوند و نگاهي تساهلي بر اين دو منبع است.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : پنجشنبه، 9 آبان، 1392 (1103 مشاهده)

اوج تنوع مضامین در غزل حافظ
آناهید خزیر: نخستین مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی حافظ به بررسی ساختاری غزل‌هایی از حافظ اختصاص داشت که با حضور دکتر سعید حمیدیان ـ مولف کتاب «شرح شوق» ـ چهارشنبه یکم آبان در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد. چگونه می‌توان شیوه‌ی استنباط محتوی را از طریق تحلیل عناصر شعر حافظ به جویندگان و مخاطبان شعر او آموخت و تجزیه و تحلیل‌های ساختاری غزل‌های حافظ تا چه حد ما را به دریافت شعر حافظ نزدیک می‌کند؟ برخی از پژوهشگران و حافظ‌شناسان با این پرسش مواجه‌اند و دکتر حمیدیان نیز در این جلسه غزل‌هایی از حافظ را بر پایه‌ی تجزیه و تحلیل ساختار هر شعر و بررسی پیوندهای اجزای شعر، از ساختار معنایی و مضمونی ابیات گرفته تا عناصر بیانی همچون تشبیهات، نماد‌ها و به طور کلی تصاویر و بن‌مایه‌ها بررسی کرده است. در ابتدای نشست دکتر سعید حمیدیان گفت: مباحثی که طرح می‌شود مبتنی بر‌‌ همان روشی است که در کتاب «شرح شوق» در پیش گرفته‌ام. در ابتدا صورت مساله را عرض می‌کنم، یعنی آن چیزی که مورد اختلاف نظر میان دوستداران و پژوهندگان شعر خواجه‌ی شیراز است. مساله از این قرار است که غزل خواجه چگونه تشکل پیدا می‌کند؟ آیا این غزل‌ها به این صورت بوده است که شاعر یک بیت را شروع کرده و از موضوعی به موضوع دیگر رفته است، بدون آنکه ارتباطی بین بیت‌های غزل وجود داشته باشد؟ من البته این را انکار نمی‌کنم.
 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : یکشنبه، 5 آبان، 1392 (1081 مشاهده)

نشست علمی دانشگاه حافظ شیراز/ معجزه حافظ در ایتالیا

نشست علمی "حافظ در ایتالیا" با حضور پرفسور کارلو ساکونه محقق و مترجم دیوان حافظ و در دانشگاه حافظ شیراز برگزار شد. این برنامه در ادامه آیین‌های بزرگداشت یادروز حافظ در ایران و جهان بود. در آغاز این نشست، کوروش کمالی سروستانی، عضو هیأت مؤسس و هیأت امنای مؤسسه آموزش عالی حافظ گفت: بیستم مهرماه، یاد روز حافظ، پاییز شیراز را بهاری می کند و هر ساله مشتاقان رند جهان‌سوز را به گرد آرامگاهش می کشاند تا هر کس نقش خویش را در حافظ ببیند و از جویبار زلال اندیشه و شعر خواجه بهره‌ای گیرد. نیک‌بختانه یادروز حافظ چون نام و آثارش امروز در ایران و جهان پرآوازه شده است و در شیراز، تهران و بسیاری دیگر از شهرهای ایران و جهان دوستداران خواجه به یادش گردهم می‌آیند و نغمه‌ها می‌سرایند و غزل‌ می‌افشانند و به او عشق و ارادت می‌ورزند. وی در ادامه افزود: ترجمه اشعار حافظ از سال‌های نخستین قرن هفدهم به زبان ایتالیایی و پس از آن به دیگر زبان‌های جهان موجب شد که فرهیختگان، اندیشمندان و شاعران بزرگ جهان با اندیشه انسانی و جهان شمول او آشنا شوند و از آثارش بهره می‌گیرند و در وصف و ستایشش شعرها بسرایند. 

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : جمعه، 26 مهر، 1392 (1160 مشاهده)

مجموع خبرها 306 (21 صفحه | درهر صفحه 15)
[ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 ]
عكس روز

سعدي شيراز

ورود به سیستم
نام کاربری

رمز عبور

آخرين كتب منتشر شده

سعدي‌شناسي دفتر شانزدهم

جدال با سعدي در عصر تجدد

 

سعدي‌شناسي دفتر پانزدهم

افسانه حيات:

يادنامه استاد حسن امداد

شيرازنامه

اشعار عربي سعدي

سعدي‌شناسي دفتر چهاردهم

كازرون شهر سبز

موزه هنر مشكين‌فام

سعدي‌شناسي دفتر سيزدهم

سنگ سياه

سعدي‌شناسي دفتر دوازدهم

کتاب شناسی گلستان سعدی

سعدي‌شناسي دفتر يازدهم

گلستانواره

شيراز در روزگار حافظ (چاپ دوم)

زندگي و زمانه
علي دشتي

تخت جمشيد شكوهي شگفت

شيراز در روزگار حافظ

سعدي شناسي دفتر دهم

دانشنامه آثار تاريخي فارس

 

مساجد تاريخي شيراز

 

باغ‌هاي تاريخي شيراز

پرسپوليس

الف لام ميم

خليج فارس:

اطلس نقشه هاي تاريخي و قديمي

 

عاشقانه هاي سعدي

سعدي شناسي دفتر نهم

نگاهي به تحولات فارس در آستانه استبداد صغير

بررسي باستان شناسي فيروزآباد

سعدي شناسي دفتر هشتم

سرزمين مهر و ماه

سعدي‌شناسي دفتر هفتم

زندگي و قيام احمد بن موسي(ع)

سعدي‌شناسي دفتر ششم

شكوه پارسيان: سرزمين امپراطوران

سعدي‌شناسي دفتر پنجم

بررسي آثار دشت‌هاي پس كرانه‌اي خليج فارس

سعدي‌شناسي دفتر چهارم

دستور زبان لارستاني بر مبناي گويش خنجي

سعدي‌شناسي دفتر سوم

شعر، موسيقي و ادبيات شفاهي مردم ممسني

سعدي‌شناسي دفتر دوم

تاريخ مهاجرت اقوام در خليج فارس

سعدي‌شناسي دفتر اول

فرهنگ جامع واژگان مترادف و متضاد زبان فارسي

 

وب سایت دانشنامه فارس
راه اندازی شده در سال ٬۱۳۸۵ کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به موسسه دانشنامه فارس می باشد.
طراحی و راه اندازی سایت توسط محمد حسن اشک زری