دانشنامه فارس به نیمه راه رسید


تاریخ : چهارشنبه، 5 آذر، 1393


 

مدیر دانشنامه فارس از تدوین 1700 مقاله از 3500 مقاله و مدخل در نظر گرفته شده برای این دانشنامه خبر داد.

کوروش کمالی سروستانی در گفت و گو با خبرنگار روزنامه خبرجنوب گفت: دانشنامه فارس کلیه مسائل مربوط به این استان در حوزه تاریخ، جغرافیا، ادبیات، فرهنگ، مذهب، سیاست، آداب و رسوم و دیگر موارد را در بر می‌گیرد.

وی افزود: این دانشنامه تنها به مرزهای فعلی جغرافیایی فارس بر نمی‌گردد؛ فارس در دوران باستان، صفاریان، زندیه، پهلوی و دوران کنونی دارای ماهیت جغرافیایی متفاوتی بوده است که در دانشنامه فارس مورد بررسی قرار گرفته است.

 

کمالی ادامه داد: اگرچه دانشنامه فارس با دانشنامه‌های بزرگی مثل دانشنامه اسلامی، تشیع و جهان اسلام همکاری نزدیکی دارد اما با آن‌ها موازی کاری نمی‌کند؛ ما در واقع به موضوعاتی که در این دانشنامه‌ها درباره فارس منتشر شده است ورورد نمی‌کنیم و از همان مقالات بهره می‌بریم.

وی اضافه کرد: حدود ده سال از چاپ اول دانشنامه آثار تاریخی فارس می‌گذرد که در این مدت آثار جدیدی در فارس به ثبت رسیده است؛ در چاپ جدید این دانشنامه علاوه بر  توضیح این آثار، مقالات ضعیف نیز مورد بررسی مجدد قرار گرفته‌اند. همچنین خانه‌های تاریخی نیز در دانشنامه خانه‌های تاریخی مورد عنایت ویژه هستند؛ چرا که این خانه‌ها بخشی از شناسنامه هویتی فارس به شمار می‌روند.

مدیر مرکز سعدی شناسی با اشاره به فعالیت های بین‌المللی این مرکز گفت: پس از چندین برنامه مشترک با عناوین «سعدی و یونس امره»، سروانتس و پوشکین اکنون یک شاعر عرب زبان به نام «متنبی»، در کنار سعدی قرار می‌گیرد که برنامه آن در یکی از کشورهای عرب زبان، مصر، کویت و یا عراق برگزار می‌شود.

وی توضیح داد: در شهر مادرید المان های شهری،میادین، سالن های تئاتر و حتا عروسک های کودکان رنگ و بوی آثار سروانتس و به ویژه دن کیشوت دارد اما اگر سعدیه در شیراز نبود، کسی شیراز را به سعدی می شناخت؟

وی تصریح کرد: با قراردادن نام دو قطب بزرگ ادبی که سعدی یکی از آن دو قطب است، سعی در معرفی سعدی به جهانیان داریم.

کمالی از انتشار گزیده‌ای از کلیات سعدی تا پایان سال خبر داد و گفت : این گزیده به ده زبان زنده نیا ترجمه می‌شود.






منبع این مقاله : دانشنامه فارس
http://www.fars-encyclopedia.com

آدرس این مطلب :

Fars Encyclopedia ©