برنامههای یادروز سعدی در اول اردیبهشتماه با عنوان «برخوان سنتها و نوآوریهای سعدی» اعلام شد.
کوروش کمالی سروستانی - مدیر مرکز سعدیشناسی - در اعلام برنامههای این روز گفت: منت خدای را عز و جل که با عنایتش در اول اردیبهشتماه جلالی همگام با رستاخیز سبز نوبهار به میمنت نام بلند سعدی به طریق مالوف یادروزش را پاس خواهیم داشت. شاعر بلندآوازهای که در شعر و ادب فارسی طرحی نو درانداخت. او را پیامبر زبان و ادب فارسی میدانند. او صاحب سبک و هنر و اندیشه و حکمتی است که بیش از هفت قرن است که بر ذهن و زبان ایرانیان جاری و ساری است. سعدی با بهرهمندی از سنت دیرپای اسلامی ایرانی و نواندیشی فکری طرزی تازه در ارکان ادب فارسی پی ریخت.
کمالی افزود: در پی برگزاری یادروزهای سعدی در سالهای پیشین با موضوعهای دورانشناسی سعدی، زندگی و اندیشه و زبان سعدی، گلستان، بوستان، غزلیات، قصاید، معارف اسلامی و فرهنگ ایرانی، و فرهنگ مردم، امسال در هفدهمین سال برگزاری یادروز سعدی، سعدیشناسان و اندیشمندان به منظور شناخت و معرفی لایههای نهفته اندیشه سعدی در بطن آثار او، با موضوع «سعدی؛ سنت و نوآوری» به ارائه یافتههای خود خواهند پرداخت.
مدیر مرکز سعدیشناسی گفت: در نشست علمی یادروز سعدی که در ساعت 9 صبح روز دوشنبه اول اردیبهشتماه 1393 در تالار همایشهای مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان فارس در شهر شیراز برگزار خواهد شد، دکتر اصغر دادبه درباره «سعدی و سنتهای پایدار انسانی – ایرانی»، دکتر میرجلالالدین کزازی درباره «سعدی کهنگرای نوآور»، دکتر سیروس شمیسا درباره «سعدی متجدد معتدل»، دکتر غلامرضا خاکی درباره «آموزههای سعدی در تدبیر اجتماعی» و دکتر خواگین رودیگز بارگاس مترجم اسپانیایی گلستان سعدی درباره «گلستان در دیار سروانتس و چالشهای ترجمه» سخنرانی خواهند کرد. همچنین هماندیشی و پرسش و پاسخ با حضور سعدیپژوهان و سعدیدوستان برگزار خواهد شد.
او در پاسخ به پرسشی درباره جایگاه سعدی در دهه گذشته گفت: اگرچه دهه گذشته با همه فرازها و نشیبهای «سعدیشناسی» کامیابتر از دهه پیشینش بود، اما هنوز تا امکان ارائه گزارش کارنامهای پربار در عرصه سعدیپژوهی راهی طولانی مانده است و سعدیشناسان و دوستداران سعدی که وامداران سخن، حکمت، عشق، شعر و نثر سعدیاند، هنوز چنان که باید حق عظیمی را که شیخ بر گُرده تکامل فرهنگ ایرانزمین و فارس دارد، ادا نکرده و کارنامه پرباری در سعدیپژوهی به یادگار نگذاشتهاند. برگزاری پیاپی یادروز سعدی فرصت مغتنمی است که بتوان از یک سو داشتهها و کاستیهای این عرصه را در هر سال به قضاوت نشست و از سوی دیگر شعله سعدیپژوهی را پرفروغتر کرد تا در آیندهای نه چندان دور شاهد آفرینش آثار گرانسنگی در این عرصه باشیم.
|