•  صفحه اصلي  •  دانشنامه  •  گالري  •  كتابخانه  •  وبلاگ  •
منو اصلی
home1.gif صفحه اصلی

contents.gif معرفي
· معرفي موسسه
· آشنايي با مدير موسسه
· وبلاگ مدير
user.gif کاربران
· لیست اعضا
· صفحه شخصی
· ارسال پيغام
· ارسال وبلاگ
docs.gif اخبار
· آرشیو اخبار
· موضوعات خبري
Untitled-2.gif كتابخانه
· معرفي كتاب
· دريافت فايل
encyclopedia.gif دانشنامه فارس
· ديباچه
· عناوين
gallery.gif گالري فارس
· عكس
· خوشنويسي
· نقاشي
favoritos.gif سعدي شناسي
· دفتر اول
· دفتر دوم
· دفتر سوم
· دفتر چهارم
· دفتر پنجم
· دفتر ششم
· دفتر هفتم
· دفتر هشتم
· دفتر نهم
· دفتر دهم
· دفتر يازدهم
· دفتر دوازدهم
· دفتر سيزدهم
· دفتر چهاردهم
· دفتر پانزدهم
· دفتر شانزدهم
· دفتر هفدهم
· دفتر هجدهم
· دفتر نوزدهم
· دفتر بیستم
· دفتر بیست و یکم
· دفتر بیست و دوم
info.gif اطلاعات
· جستجو در سایت
· آمار سایت
· نظرسنجی ها
· بهترینهای سایت
· پرسش و پاسخ
· معرفی به دوستان
· تماس با ما
web_links.gif سايت‌هاي مرتبط
· دانشگاه حافظ
· سعدي‌شناسي
· كوروش كمالي
وضعیت کاربران
در حال حاضر 0 مهمان و 0 کاربر در سایت حضور دارند .

خوش آمدید ، لطفا جهت عضویت در سایت فرم مخصوص عضویت را تکمیل نمائید .

ورود مدير
مديريت سايت
خروج مدير

روز پنجشنبه25 مهرماه 1387 از بیش از نیم قرن تلاش های استاد حسن امداد تبجيل شد

استاد حسن امداد؛

رادمردی فرخ ناصیه و مهربان مردی دانشی که به مبارک سال یک‌هزار و سیصد، در شهر بلند آوازۀ شیراز زاده شده و به بلندای همّت خویش و از سرِ عشق ، بیش از نیم قرن به پاسبانی نهال معرفت  و دانشی پرداخته که در عرصۀ فرهنگ ، ادب و تاریخ این سرزمین ایزدی به منصّه ظهور رسانید‌ه‌است.  سرزمین ایزدیی که از روزگاران کهن تا کنون، به جهت تجلی آگاهانه فرهنگ، هنر و تمدنی غنی و ریشه‌دار جایگاهی خاص در فرهنگ جهانی داشته.



گویی جویبار مهر و زلال محبتی است که در ساحت ارجمندش هم از آغازین دوران جوانی تا کنون، درس آموختگان بسیاری را به جان پرورانیده است و بدین‌سان روشنان دل و چراغ دانش بسیاری گردیده است.

بخت‌یار مردی که به حلیه پر افتخار معلمی و محققی آراسته شد و  اگر چه در این راه نورانی، رنج‌های گران کشیده، اما همّت آسمانی‌اش او را بدان سوی سوق داده تا به قلم فرّخ و کتابت ارجمندش، به نگارش 20 جلد کتاب پیرامون فرهنگ، ادب و تاریخ پرداخته، تداوم فرهنگی این سرزمین بلند آوازه را نقش دوام زند. گرانسنگ آثاری که بی‌تردید چندان پاینده‌اند که روزگار پاید.

در ابتدای این مراسم که توسط دانشگاه حافظ شيراز، ياران يكشنبه، كانون ادب پارس، بيمارستان مركزي (مجتمع ام آر آي)، انتشارات نويد شيراز و دانشنامه فارس برگزار شده بود، پس از قرائت قرآن و پخش نماهنگ استاد حسن امداد از آغاز تا امروز، دکتر ابراهیم انصاری لاری،رئیس هیئت امنای دانشگاه حافظ به سخنرانی پرداخته، گفت: حضور شخصیت فرزانه ای چون باستانی پاریزی را در این مجلس نشان از موقعیت و منزلت امداد دانست و گفت: آن‌چه بیش از هر چیز، هر کس را مجذوب شخصیتی چون امداد می کند، به این دلیل است که وی با وجود دارائی های معنوی و علم و آراستگی، هرگز تواضع و فروتنی را از دست نداد، و تواضع او نیز تحت تاثیر این همه فضیلت قرار نگرفت،آن هم در زمانه ای که برخی تنها با اندكی از این دارایی ها چنان بر آسمان ناز و بر زمین فخر می فروشند كه انگار همه باید بندگان بی چون و چرای آنها باشند و در حالی که برای بعضی ها علم و دانش به منزله باری است که آنها را سنگین تر می کند . برای كسانی كه اهل دل هستند علم مركبی است كه آ‌نها را به سمت اوج و تعالی می برد.  ستارگان جاودان عرصه علم و دانش و فرهنگ و هنر کسانی هستند که نگاهشان به علم و دانش و فرهنگ عاشقانه است و همه چیز را برای رسیدن به اهداف بلند علمی خود فدا می کنند و در نتیجه جاودانه می مانند.

وی یاد آور شد: چنین کسانی که کم هم نیستند،نه حسرت عیش و نوش جاهلانه مشتی زراندوز دنیا پرست را می خورند و نه تحت تاثیر عده ای سیاستمدار قرار می گیرند، بلکه همیشه سرمایه های معنوی خود را پاس می دارند و امداد یکی از این چهره هاست و شاید به همین دلیل است که هرگاه این گونه شخصیت ها می درخشند فراتر از سیاست و حکومت و اقتصاد و معیشت می درخشند.

انصاری لاری تاکید کرد: تاثیر چنین شخصیت هایی در بنیان های فکری جامعه اثر بخش است و نمی توان آنها را به این گروه و آن گروه مرتبط دانست چرا كه رمز جاودانگی آنها در این است كه فراتر از مسایل روزمره سیاست و حكومت هستند.  وارستگی از دیگر ویژگی هایی است كه امروز از امداد یك چهره جاودان و الگو برای نسل جوان ساخته است.   امداد فرزند هوش ایرانی و تندرستی فارسی است، کسی که به درستی استعداد های خود را شناخته و شکوفا کرده و به کمال ویژه خو دست پیدا کرده است.

 دکتر انصاری لاری درادامه گفت: خوشبختی از آن كسانی است كه فقر ندانستن را درك و در طول عمر به دنبال آموزگاران هستند.

رئیس هیئت امنای دانشگاه حافظ وجود آموزگارانی چون امداد را در کشور کم ندانست و گفت :خوش آن عمری که در طلب و پیروی چنین آموزگارانی سپری شود،آموزگارانی که در حوزه های مختلف کشور و به ویژه فارس کم نداریم.

انصاری لاری در پایان از کوروش کمالی سروستانی مدیر دانشنامه فارس و مرکز سعدی شناسی برای برگزاری نکوداشت امداد و دعوت از باستانی پاریزی برای حضور در این جلسه تشکر کرد و گفت: کمالی ستون خیمه فرهنگی در فارس بوده و هست و امیدواریم در یک فرصت مناسب به نحو شایسته،خدمات این مرد بزرگ را در حوزه فرهنگ و هنر فارس پاس بداریم.

در ادامه مراسم ناصر امامی دبیر کانون فرهنگ و ادب پارس نیز در سخنانی کوتاه گفت: امداد هیچ‌گاه پا را از دایره فرهنگ بیرون نگذاشت و به نام فرهنگ آبرو داد و معتقدم باید این همه آدمیت را به امداد تبریک گفت، چرا که استاد امداد، نه تنها به فرهنگ ،دانش و آموزگاری، که به آدمیت هم آبرو بخشید.

وی با اشاره به حضور پر شمار اهل فرهنگ و ادب فارس در نکوداشت استاد امداد گفت:یاد ندارم در ایامی که بین فرهیختگان بوده ام،مجلسی چنین شکوهمند و پر محتوا تشکیل شده باشد.

دکتر محمد ابراهیم باستانی پاریزی در آیین نکوداشت حسن امداد سابقه دوستی خود را با این محقق و پژوهشگر شیرازی، 50 ساله دانست و گفت: من واو در دانشکده ادبیات تهران روی یک میز می نشستیم و از کسانی مثل رشید یاسمی،سعید نفیسی و ... فیض برده ایم.

وی برگزاری نکوداشت امداد را احترام به یک معلم تاریخ و خدمات آموزشی و فرهنگی او دانست و گفت: اهمیت درس زبان فارسي در هويت ايراني و اعتنا به تاريخ در پايه گذاري ريشه اي مليت حائز اهميت است و امداد در اين دو كوشا و نامي بود، لذا اهميت امداد به اهميت دو حوزه اي باز مي گردد كه در آن فعال و موفق بود. باستانی پاريزي با بیان این‌که علوم مثبته کار خود را کرده و بار را به منزل برده گفت:

علوم فني كار خود را در آسودگي زندگي انجام داده اند و پزشكي تنها مي تواند عمر آدمي را عقب تر بياندازد، اما زبان فارسي حلقه هويت و اتحاد اقوام مختلف ايراني است و تاريخ شناسنامه مليت ماست.  وی ادامه داد: علوم مثبته کار خود را کرده و بار را به منزل برده اما آخر شب که رسید، باید بنانی پیدا شود و شعر رهی معیری را در آن بخواند، بگذریم که نصف برنامه ها ی تلویزیون را حافظ و نصف دیگر را سعدی پر کرده است.   وی در عین حال بزرگ‌ترین شاعر ما را سعدی شیرازی دانست.

استاد باستانی پاریزی زبان فارسی را

وی خواستار گسترش زبان فارسی در محیط اینترنت شد و گفت کاری که این روزها با مولانا شروع کرده و نظامی و سعدی را نیز در برگرفته، در آخر به حافظ هم می رسد.

این استاد تاریخ با بیان این‌که تاریخ ریشه آدمیزاد را در خاک محکم می کند، گفت: وقتي حادثه اي رخ دهد و قومي مجبور به مهاجرت شوند، ناخداي كشتي آ‌خرين نفري است كه مهاجرت مي كند، در جوامع نیز معلم تاریخ آخرین نفری است که بار سفر می بندد و مهاجرت می کند، لذا معتقدم تاریخ ریشه آدمیزاد را در خاک محکم می کند، به ویژه این‌که در مملکت خشکسالی باشد. شاهد ما نیز در این مجلس امداد است، معلم تاریخی که پسرش در آمریکا زندگی می کند و می تواند آن‌جا و در کنار پسرش زندگی کند، اما رودخانه خشک شیراز را به زندگی در کنار می سی سی پی ترجیح می دهد.

وی ادامه داد:5 سال در تهران با امداد با هم

در ادامه داریوش نوید گویی مدیر انتشارات نوید نیز که برای قرائت پیام محمد بهمن بیگی پشت تریبون قرار گرفته بود گفت: بهمن بیگی علاقمند بود که شخصا در مراسم نکوداشت امداد حضور داشته باشد، اما به دلیل کسالت نتوانست در این برنامه حضور پیدا کنند.

وی به نقل از بهمن بیگی گفت: کلمه زیبای دوست بیش از هرکس شایسته و در خور حسن امداد است، و من پس از نیم قرن به این نتیجه رسیدم 

آموزش عشایر هنوز جان نگرفته بود،مدعیان و دیر باوران فراوان

در پایان این مراسم استاد حسن امداد از تلاش همه دست اندركاران مر اسم تشكر كرد. هم‌چنین آخرین كتاب او، فارس در عصر قاجار توسط دكتر خدادوست جراح حاذق چشم پزشکی رونمایی شد و از سوی دانشگاه حافظ، انتشارات نوید شیراز، یاران یكشنبه، دانشنامه فارس، بیمارستان مركزی، كانون ادب و فرهنگ پارسی و انجمن ها هدایایی به حسن امداد تقدیم شد.

در این مراسم که در سالن آمفی تئاتر بیمارستان ام آر آی برگزار شده بود، فرهیختگانی چون:منصور اوجی،غلامحسن اولاد،جهانشاه سی سختی،ابوالقاسم فقیری،دکتر غلامرضا کافی، پروانه نجاتی،صدرا  ذوالریاستین،دکتر خدادوست، دکتر خشنود،سیروس رومی،رضا پرهیزگار،علیرضا قائدیان،حسن صفری،پرویز خائفی،عبدالحمید معافیان ،دکتر منصور طبیعی، یداله طارمی،محمد عسلی،بهمن حاجات نیا و بسیاری دیگر از شخصیت های فرهنگی،هنری و سیاسی فارس حضور داشتند.

بودند،انجام چنین امری را نه فقط دشوار ،بلکه محال می پنداشتند،لیکن خدای بزرگ استعدادی شگرف به من داده بود.  در همان آغاز کار دوستم حسن امداد را برای ریاست دانشسرای عشایر گماشتم و می توانم بگویم بیشتر موفقیت های خود را مدیون امداد می دانم .
بودیم و استادان بزرگ رامی دیدیم،5 سالی که از سال های تاریخ ساز ایران بود،سال هایی که آذربایجان به ایران برگشت و کسی مثل محمد مسعود کشته شد و نفت نیز ملی شد و الآن خوشحالم که در نکوداشت مردی حضور دارم، که سال های مهمی از زندگی خود را با او بوده ام.
واسطه وحدت ترک و لر،عرب و فارس دانست و گفت: کامپیوتر را توی سر ما نریزید و ما را از اینترنت نترسانید که معجزه زبان فارسی به زودی عمل می کند و همان کاری که چینی ها و ژاپنی ها با کامپیوتر کردند ما نیز با آن خواهیم کرد.

دکتر انصاری جای بسیاری از جوانان را در مجلس نکوداشت امداد خالی دانست و خطاب به جوانان گفت: جوانان ما باید بدانند که رمز پیروزی در استقامت و پایداری است،طرح کردن سئوال بسیار راحت است، اما پاسخ دادن به سئوال و برآورد کردن حاجات بسیار سخت است. جوانان ما نباید توقع داشته باشند که یک شبه از سربازی به سرداری برسند،هرچند عرف سیاست این می باشد،اما متاسفانه گاهی در عرصه فرهنگ هم می توان رد پای این نوع نگرش را دید

  وی با تاکید مجدد به جوانان در الگو پذیری درست در زندگی فردی و اجتماعی،خاطر نشان ساخت: الگوها امدادها و باستانی پاریزی ها هستند،باید به این ها نگاه کرد چه بسا افراد بسیاری كه با اندك دانایی غره می شوند و تصور می كنند آ‌نچه باید، دانسته و آنچه شاید را در دست دارند، اما هنوز به آموزگار نیاز دارند.

 

 

ارسال شده در مورخه : دوشنبه، 29 مهر، 1387 توسط ramezani

 
ورود
نام کاربری

رمز عبور

پیوندهای مرتبط
· مطالب بیشتر در مورد
· سایر مطالب نوشته شده توسط ramezani


پربازدیدترین مطلب در زمینه :
شب سعدی، پاسداشت دکتر مظاهر مصفا

امتیاز دهی به مطلب
امتیاز متوسط : 0
تعداد آراء: 0

لطفا رای مورد نظرتان را در مورد این مطلب ارائه نمائید :

عالی
خیلی خوب
خوب
متوسط
بد

انتخاب ها

 چاپ این مطلب چاپ این مطلب

"روز پنجشنبه25 مهرماه 1387 از بیش از نیم قرن تلاش های استاد حسن امداد تبجيل شد" | ورورد به سیستم / عضویت در سایت | 0 نظر شما چیست؟
این سایت در قبال مطالب طرح شده توسط کاربران هیچگونه مسئولیتی ندارد .
مسئولیت مطالب و نظرات ارائه شده بر عهده کاربر ارائه کننده مطلب می باشد .

بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .

وب سایت دانشنامه فارس
راه اندازی شده در سال ٬۱۳۸۵ کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به موسسه دانشنامه فارس می باشد.
طراحی و راه اندازی سایت توسط محمد حسن اشک زری