دیدار کنفوسیوس با سعدی در تهران و پکن


تاریخ : سه شنبه، 3 آذر، 1394


به دنبال برگزاری همایش سعدی و پوشکین، سعدی و یونس‌ امره، سعدی و سروانتس، سعدی و متنبی در چهار سال گذشته در تهران، مسکو، آنکارا و مادرید، در بهار سال ۱۳۹۵، همایش سعدی و کنفوسیوس با حضور سعدی‌پژوهان و کنفوسیوس‌پژوهان ایران و چین در مرکز فرهنگی شهر کتاب و دانشگاه مطالعات خارجی پکن برگزار می‌شود.

برگزاری این همایش به همت مرکز فرهنگی شهر کتاب، مرکز سعدی‌شناسی، دانشگاه مطالعات خارجی پکن و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در چین در روزهای یک‌شنبه و دوشنبه ۲۹ و ۳۰ فروردین ۱۳۹۵ در تهران و در خرداد ماه در دانشگاه مطالعات خارجی پکن است.

علی‌اصغر محمدخانی ـ معاون فرهنگی شهر کتاب ـ با اعلام این خبر گفت: مرکز فرهنگی شهر کتاب با همکاری مرکز سعدی‌شناسی برنامه‌ی ده ساله‌ای را از سال ۱۳۹۱ شمسی تا ۱۴۰۰ تدوین کرده است که به معرفی ادبیات کلاسیک فارسی و آثار سعدی به کشورهای مختلف و نیز شناخت شاعران و اندیشمندان دیگر کشورها و مقایسه‌‌ی اندیشه‌ها و آثار آنان با سعدی می‌پردازد. در سال ۱۳۹۵ آثار سعدی به ویژه اندیشه‌های اجتماعی او با آثار و اندیشه‌های کنفوسیوس تحلیل و بررسی می‌شود.



وی‌گفت: کنفوسیوس از مهم‌ترین اندیشمندان چینی است که در قرن ششم قبل از میلاد در شرق دور زندگی می‌کرد و به هم‌میهنانش راه و رسم زندگی را تعلیم می‌داد. کتاب معروف به «مکالمات کنفوسیوس» که همه‌ی سخنان و کلمات قصارش را در برمی‌گیرد پس از مرگ وی به همت شاگردانش تدوین شد. این اثر در طول تاریخ، شالوده‌ی سبک زندگی اجتماعی مردم چین و دیدگاه بنیادی مذهبی و فلسفی اغلب روشنفکران سنت‌گرای چینی را تشکیل می‌داده است و اندرزهای فراوانی برای چگونه زیستن حاکمان و مردمان دارد. 

محمدخانی با اشاره به شباهت‌های آثار و اندیشه‌های سعدی و کنفوسیوس گفت: این دو از مهم‌ترین اندرزنامه‌نویسان ایرانی و چینی هستند. سعدی مظهر زبان فارسی و کنفوسیوس مظهر زبان چینی است. سعدی در تاریخ اندیشه‌ی سیاسی به اعتبار گلستان اهمیت دارد. او در فصل‌هایی از این کتاب دیدگاه‌های خود را درباره‌ی اخلاق و سیاست آورده و آثارش به ویژه‌ گلستان، چندین بار به چینی ترجمه و منتشر شده است.

محمدخانی به محورهای همایش سعدی و کنفوسیوس اشاره کرد و گفت: حکمت عملی کنفوسیوس و سعدی، مبانی مشترک حکمت نظری سعدی و کنفوسیوس، پیشینه و تحول آثار سعدی در چین، چین در شعر سعدی، مطالعات سعدی‌پژوهی و کنفوسیوس‌پژوهی در ایران و چین، آموزه‌های مشترک سعدی و کنفوسیوس برای انسان معاصر، شگردها و شیوه‌های روایت در گلستان سعدی و مکالمات کنفوسیوس، چین در فرهنگ و ادب فارسی، میزان آشنایی مردم چین با آثار و آموزه‌های سعدی، حکمت عامیانه در آثار سعدی و کنفوسیوس، از جمله محورهای این همایش‌اند که سعدی‌پژوهان و کنفوسیوس‌پژوهان ایرانی می‌توانند تا ۱۵ اسفند عنوان و چکیده‌ی مقاله‌ی خود را برای دبیرخانه‌ی همایش به نشانی info@bookcity.org  ارسال کنند.







منبع این مقاله : دانشنامه فارس
http://www.fars-encyclopedia.com

آدرس این مطلب :

Fars Encyclopedia ©