نمایش «باغ دلگشا» / روایتی دیگر از زندگی سعدی


تاریخ : سه شنبه، 14 مرداد، 1393



نمایش باغ دلگشا با حضور علیرضا شجاع نوری در نقش سعدی شیرازی و به کارگردانی پری صابری همه روزه به جز شنبه ها و از ساعت 19 در تالار وحدت پایتخت به صحنه می رود.

 کارگردان نمایش باغ دلگشا این اثر را گام دیگری در راستای توجه به گنجینه ادب فارسی دانست و تصریح کرد این نمایش روایتی از زندگی سعدی، ابعاد شخصیتی، اخلاقی و ادبیات منحصر به فرد این شاعر بلندآوازه ایرانی است.

پری صابری  گفت: برای به تصویر کشیدن فراز و فرودهای زندگی سعدی بیش از دو سال از روند تولید این اثر را به پژوهش و مطالعه برای نگارش این نمایشنامه اختصاص دادم.

وی با اشاره به این مساله که باغ دلگشا نمایشی دیگر از چهره های بزرگ ادب فارسی و تورق بخشی از ادبیات غنی، معرفتی و انسان ساز آثار شاعر و حکیم بزرگ کشورمان سعدی شیرازی است خاطرنشان کرد: همیشه خود را مدیون ریشه های ناب و غنی فرهنگ و تمدن ایرانی دانسته ام و به سهم خودم تلاش کردم تا گامی برای جلب توجه عموم مردم به این داشته های ارزشمند بردارم.

کارگردان نمایش رستم و سهراب با تاکید بر این مساله که بسیاری از کشورهای صاحب تمدن در منطقه آسیا طی یکی، دو دهه اخیر تلاش کرده اند تا برای اثبات تمدن و فرهنگ خود به رصد و بازتاب هنری شخصیت های ماندگار ادبی خود دست بزنند گفت: به عنوان مثال کشور چین طی سالیان اخیر نمایش و فیلم های سینمایی متعددی از چهره های ماندگار فرهنگ و ادبیات خود را برای معرفی آنها به جهانیان تولید کرده است.




صابری با بیان این مساله که مطابق معمول بخش مهمی از بار روایت این اثر بر عهده موسیقی است گفت: همواره بر این اصل اعتقاد داشته ام که موسیقی در نمایش های من جنبه تزیینی نداشته و البته این عنصر هنری در نمایش باغ دلگشا نه تنها به عنوان یک شخصیت دراماتیک در بطن اثر به شکل دهی داستان ومحتوای آن کمک می کند که این بار با حذف آن خدشه و خللی عمیق به محتوای کار نیز وارد می شد.

 کارگردان نمایش مرغ باران تاکید کرد: غنای فرهنگی هر کشوری در زمینه تولید آثار دراماتیک زمانی تبلور عینی و چهره بین المللی به خود می گیرد که پایبند داشته های غنی و گنجینه های ادبی خود باشد؛ به همین دلیل است که طی شش دهه حضور در عرصه تولید آثار تئاتری همواره به فرهنگ و هویت ملی و ایرانی توجه داشته ام و تا زمانی که توان کار در این عرصه را داشته باشم به این اصل پایبند خواهم بود.

 

لطف شیخ اجل 

بازیگر نقش سعدی شیرازی در نمایش باغ دلگشا،هم  می گوید: حضورم در تئاتر یک جسارت بزرگ بود و معتقدم برای بازی در این نقش، لطف شیخ اجل همراه من بود.

 علیرضا شجاع نوری گفت: دوران دانشجویی خود را در خارج از ایران سپری کردم و تنها تجربه حضورم در آثار تئاتری به همان دوران باز می گردد و بعد از حضورم در کشور تا به امروز درگیر آثار سینمایی و تصویری بودم و به همین دلیل اعتقاد دارم حضورم در نمایش باغ دلگشا آن هم در نقش سعدی شیرازی، علاوه بر خواست قلبی نیاز به جسارت زیادی نیز داشت.

 بازیگر فیلم ماندگار روز واقعه ادامه داد: در حقیقت نخستین حضورم در یک تئاتر حرفه ای بعد از سه دهه فعالیت در عرصه هنرهای تصویری آزمونی سخت برای من به شمار می آید و دشواری این آزمون زمانی سخت و سخت تر می شود که باید ایفاگر نقش سعدی شیرازی یکی از بزرگترین شاعران ایران و جهان باشم که برای ایرانیان چهره ای فراتر از یک شاعر دارد.

 وی افزود: به جز جذابیت ایفای نقش سعدی یکی از دلایل مهمی که حضور در این نقش را پذیرفتم دعوت یکی از اساتید و پیشکسوتان بزرگ تئاتر کشور خانم پری صابری بود که با اعتماد به من این جسارت را در من ایجاد کرد تا در این آزمون سخت تمام تلاشم را برای بازتاب بخشی از چهره این حکیم فرزانه و عارف بزرگ ایرانی به کار ببندم.

شجاع نوری با تاکید بر این مساله که جدیت و سخت بودن ارائه این نقش را با تمام وجود درک می کنم یادآور شد: تمام تلاش خود را به کار می بندم تا در این تجربه علاوه بر اینکه خاضع و خاشع بودنم را در مواجهه با بازیگران و اساتید تئاتر کشور نشان دهم بتوانم پاسخ مثبتی به اعتماد کارگردان این اثر و البته مخاطبان این نمایش بدهم.

وی با بیان آنکه همواره به تاریخ فرهنگ وهنر سرزمینم علاقه و به شخصه ارادت بسیار خاصی به سعدی شیرازی به عنوان یکی از چهره های جهانی ادب فارسی داشته ام گفت: بر همین اساس اعتقاد دارم که بخشی از دلایل حضورم در این نقش عنایتی است که شیخ اجل به من داشته است و امیدوارم بتوانم در پایان کارنامه موفقی را از خود به جا بگذارم.



............................................................

عکس ها: هادی هیربودوش







منبع این مقاله : دانشنامه فارس
http://www.fars-encyclopedia.com

آدرس این مطلب :

Fars Encyclopedia ©