•  صفحه اصلي  •  دانشنامه  •  گالري  •  كتابخانه  •  وبلاگ  •
منو اصلی
home1.gif صفحه اصلی

contents.gif معرفي
· معرفي موسسه
· آشنايي با مدير موسسه
· وبلاگ مدير
user.gif کاربران
· لیست اعضا
· صفحه شخصی
· ارسال پيغام
· ارسال وبلاگ
docs.gif اخبار
· آرشیو اخبار
· موضوعات خبري
Untitled-2.gif كتابخانه
· معرفي كتاب
· دريافت فايل
encyclopedia.gif دانشنامه فارس
· ديباچه
· عناوين
gallery.gif گالري فارس
· عكس
· خوشنويسي
· نقاشي
favoritos.gif سعدي شناسي
· دفتر اول
· دفتر دوم
· دفتر سوم
· دفتر چهارم
· دفتر پنجم
· دفتر ششم
· دفتر هفتم
· دفتر هشتم
· دفتر نهم
· دفتر دهم
· دفتر يازدهم
· دفتر دوازدهم
· دفتر سيزدهم
· دفتر چهاردهم
· دفتر پانزدهم
· دفتر شانزدهم
· دفتر هفدهم
· دفتر هجدهم
· دفتر نوزدهم
· دفتر بیستم
· دفتر بیست و یکم
· دفتر بیست و دوم
info.gif اطلاعات
· جستجو در سایت
· آمار سایت
· نظرسنجی ها
· بهترینهای سایت
· پرسش و پاسخ
· معرفی به دوستان
· تماس با ما
web_links.gif سايت‌هاي مرتبط
· دانشگاه حافظ
· سعدي‌شناسي
· كوروش كمالي
وضعیت کاربران
در حال حاضر 0 مهمان و 0 کاربر در سایت حضور دارند .

خوش آمدید ، لطفا جهت عضویت در سایت فرم مخصوص عضویت را تکمیل نمائید .

ورود مدير
مديريت سايت
خروج مدير

کمالی سروستانی: شیراز توانایی برگزاری جایزه ۲ سالانه خوشنویسی را دارد

آئین گشایش دومین نمایشگاه تخصصی محفل انس آثار شکسته نویسی هنرجویان استاد محمد رضا معین خواه  با حضور چهره ماندگار خوشنویسی ایران استاد یدالله کابلی خوانساری، استاد محمد حیدری، صابر سهرابی مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و دکتر کوروش کمالی سروستانی مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس استان فارس در سالن فرهنگ مرکز اسناد و كتابخانه ملي فارس برگزار شد.



مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس در این رویداد با بیان اینکه هنرنمایی در مکتب شیراز قدمتی دیرینه دارد، عنوان کرد: امروز هسته مکتب شکسته نویسی شیراز حرفی برای گفتن دارد؛ اما محلی برای عرضه این آثار نه در موزه تاریخی، نه معاصر و نه موزه فرهنگی وجود ندارد.

وی ابراز داشت: برآن بودیم که بتوان فضایی برای نمایش این آثار و فروش آن ها فراهم کنیم تا برای همیشه در تاریخ فرهنگ شیراز حفظ شود.

کوروش کمالی سروستانی افزود: هم اکنون دو مرکز فرهنگی و هنری در حال ساخت وجود دارد که امیدواریم با انعقاد تفاهم نامه ای بتوان مکانی برای نمایش آثار خوشنویسی در این بناها از هم اکنون ایجاد کرد.

کمالی سروستانی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه برگزاری نشست های مختلف درباره خوشنویسی در شيراز برگزار می شود، مکتب شیراز می‌تواند جایزه دوسالانه ویژه خوشنویسی را در این شهر اهدا کند و محفل انس به پدیده ای فرهنگی اجتماعی بدل شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: در این آیین با بیان اینکه نمایشگاه امروز حاصل دو ساله تلاش های هنرمندان است، افزود: آنچه هنر خوشنویسی را تهدید می‌کند، نه ابداع فرم‌های نو است و نه دست نیافتنی بودن قله‌های بزرگان؛ بلکه دنیا طلبی است.

صابر سهرابی در آیین افتتاحیه دومین نمایشگاه تخصصی آثار شکسته نویسی باعنوان محفل انس، تاکید کرد: بدل شدن هنر فاخر خوشنویسی به فن زیبانویسی نیز هرگز با حسن هدف و غایت این هنر همسو نیست.

وی با اشاره به تلاش های یدالله کابلی خوانساری در اعتلای هنر خوشنویسی ابراز داشت: وی در سالهای دهه 30 تا 50 به تنهایی در این عرصه قلم فرسود و چراغ خاموش خط شکسته را روشن کرد و اگر امروز خط شکسته در جای جای این سرزمین کورسویی دارد، از زحمات اوست.

یدالله کابلی خوانساری گفت: هیچ بزرگی تا زمانی که از مجرای الوهیت گذر نکرده باشد، به خلاقیت نمی رسد.

وی با اشاره به جایگاه ویژه حافظ و سعدی در هنر خوشنویسی ابراز داشت: عهد کرده ام که در این سال های اخیر تنها اشعار سعدی را به رشته تحریر در آورم؛ چرا که احساس کردم رسالتم در این است که بتوانم با پرواز خیال در اندیشه های سعدی خدمت کوچکی کنم.

عضو شورای عالی تشخیص و ارزشیابی هنری خوشنویسی همچنین با اشاره به فضایل حافظ گفت: خداوند با خلقت حافظ عروج بشری را به مشاهده نشسته است.

وی افزود: هنر خوشنویسی در ویترین موزه های جهان نمایان گر شکوه، فر و تاریخ بشری است و این هنر در ایران با توجه به تاریخ هزار ساله اش، رشد یافته و در مسیر تحول و تطور بزرگان به اوج شکوفایی رسیده و قضاوت تاریخ نیز درباره والایی آن مشهود است.

کابلی خوانساری با بیان اینکه خوشنویسی بی آنکه بر بال معنا به پرواز در آید، همچنان ماهیت تجریدی دارد، ابراز داشت: انجمن خوشنویسی ایران در دورانی طلایی به سر می‌برد چراکه همه هنرمندان در شهرهای مختلف حضور دارند و در طول این 50 سال معدل خوشنویسی کشور را می بینیم و یکی از دلایلش استقبال و ایجاد فضاهایی است که با همه بی عنایتی ها و بی درایتی ها به هنر در حال رشد است.

چهره ماندگار خوشنویسی ایران با اشاره به داوری جشنواره فجر ابراز داشت: در داوری این جشنواره شاهد بی عنایتی ها و دردهایی بودم که ستون احساس بشریت را به لرزه در می آورد؛ گویی هنرمند در دنيای هنر هیچ روزگار آسودگی ندارد.

وی عنوان کرد: اختصاص تنها یک جایزه در پنج رشته خوشنویسی در جشنواره ای که جایگاه اوج و شکوفایی چهارمین دهه انقلاب است، ناراحت کننده است و هزینه کرد تنها 150 میلیون تومان برای کل ده رشته، نه تنها جایزه ای نیست که توهین به اوج خلاقیت است.

کابلی خوانساری ابراز داشت: هنرمندان در زندگی روزمره شان نیز با مشکلات اقتصادی بسیاری مواجه اند؛ اما در بارگاه باشکوه هنر کوشش و تلاش خود را به نام ایران رقم می‌زنند و اینگونه از آن ها تقدیر می شود.

این استاد خوشنویسی، هویت، ریشه و ملیت را به درختی تناور تشبیه کرد و گفت: تا زمانی که آب به ریشه ها می رسد این درخت زنده است و اگر بخواهیم افتخاری در تاریخ با نام خود ثبت کنیم، تنها در حوزه فرهنگ و حکمت و هنر میسر است.

وی با بیان اینکه خوشنویسی خط شکسته دچار مخاطراتی شده که ما را مخدوش می‌کند، خاطرنشان کرد: بگذاریم مردم و جامعه قضاوت کند و تاریخ هم حتما این روزها را قضاوت خواهد کرد.

این نمایشگاه حاصل تلاش های دوساله 17 هنرجوی محمدرضا معین خواه از استادان  انجمن خوشنویسان ایران در فارس است. 











 

 

 

ارسال شده در مورخه : جمعه، 5 بهمن، 1397 توسط ramezani

 
ورود
نام کاربری

رمز عبور

پیوندهای مرتبط
· مطالب بیشتر در مورد
· سایر مطالب نوشته شده توسط ramezani


پربازدیدترین مطلب در زمینه :
شب سعدی، پاسداشت دکتر مظاهر مصفا

امتیاز دهی به مطلب
امتیاز متوسط : 0
تعداد آراء: 0

لطفا رای مورد نظرتان را در مورد این مطلب ارائه نمائید :

عالی
خیلی خوب
خوب
متوسط
بد

انتخاب ها

 چاپ این مطلب چاپ این مطلب

"کمالی سروستانی: شیراز توانایی برگزاری جایزه ۲ سالانه خوشنویسی را دارد" | ورورد به سیستم / عضویت در سایت | 0 نظر شما چیست؟
این سایت در قبال مطالب طرح شده توسط کاربران هیچگونه مسئولیتی ندارد .
مسئولیت مطالب و نظرات ارائه شده بر عهده کاربر ارائه کننده مطلب می باشد .

بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .

وب سایت دانشنامه فارس
راه اندازی شده در سال ٬۱۳۸۵ کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به موسسه دانشنامه فارس می باشد.
طراحی و راه اندازی سایت توسط محمد حسن اشک زری