•  صفحه اصلي  •  دانشنامه  •  گالري  •  كتابخانه  •  وبلاگ  •
منو اصلی
home1.gif صفحه اصلی

contents.gif معرفي
· معرفي موسسه
· آشنايي با مدير موسسه
· وبلاگ مدير
user.gif کاربران
· لیست اعضا
· صفحه شخصی
· ارسال پيغام
· ارسال وبلاگ
docs.gif اخبار
· آرشیو اخبار
· موضوعات خبري
Untitled-2.gif كتابخانه
· معرفي كتاب
· دريافت فايل
encyclopedia.gif دانشنامه فارس
· ديباچه
· عناوين
gallery.gif گالري فارس
· عكس
· خوشنويسي
· نقاشي
favoritos.gif سعدي شناسي
· دفتر اول
· دفتر دوم
· دفتر سوم
· دفتر چهارم
· دفتر پنجم
· دفتر ششم
· دفتر هفتم
· دفتر هشتم
· دفتر نهم
· دفتر دهم
· دفتر يازدهم
· دفتر دوازدهم
· دفتر سيزدهم
· دفتر چهاردهم
· دفتر پانزدهم
· دفتر شانزدهم
· دفتر هفدهم
· دفتر هجدهم
· دفتر نوزدهم
· دفتر بیستم
· دفتر بیست و یکم
· دفتر بیست و دوم
info.gif اطلاعات
· جستجو در سایت
· آمار سایت
· نظرسنجی ها
· بهترینهای سایت
· پرسش و پاسخ
· معرفی به دوستان
· تماس با ما
web_links.gif سايت‌هاي مرتبط
· دانشگاه حافظ
· سعدي‌شناسي
· كوروش كمالي
وضعیت کاربران
در حال حاضر 0 مهمان و 0 کاربر در سایت حضور دارند .

خوش آمدید ، لطفا جهت عضویت در سایت فرم مخصوص عضویت را تکمیل نمائید .

ورود مدير
مديريت سايت
خروج مدير

کمالی سروستانی در مراسم معرفی «فرهنگ مردم سروستان»: کتاب؛ پیش‌زمینه توسعه فرهنگی

در دویست و هفتاد و ششمین نشست  کتاب و کتابخوانی کشور که به میزبانی شهرستان سروستان  و در تالار حافظ این شهرستان برگزار شد، کورش کمالی سروستانی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس،یکی از میهمانان ویژه این مراسم، کتاب «فرهنگ مردم سروستان» اثر ماندگار استاد صادق همایونی را معرفی کرد.

وی در معرفی این کتاب گفت: در سال 1349 زمانی که این کتاب گرانسنگ به همت استاد صادق همایونی به چاپ رسید هیچ یک از شهرهای ایران دارای چنین کتابی نبود و این نخستین منوگراف علمی در آن روزگار بود.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس افزود: استاد انجوی شیرازی که در آن روزگار ریاست دفتر مرکزی فرهنگ مردم ایران را به عهده داشت در مقدمه کتاب این طور می نویسد: «اینک می توان به جرأت ادعا کرد که در میهن ما تا امروز کار جمع آوری و تنظیم مردم یک شهر، به این دقت و امانت انجام نشده است و این کتاب می تواند نمونه و سرمشق قابل اعتمادی برای پژوهندگان و گردآورندگان فرهنگ مردم ایران باشد».

 کمالی سروستانی با اشاره به برخی ویژگی های این کتاب ارزشمند گفت: این کتاب روایت زندگی مادی، معنوی و اجتماعی مردم سروستان در دهه چهل است با نگاهی به گذشته تاریخی سروستان. فرهنگ مردم یا فولکلور در تعریف علمی در برگیرنده فرهنگ مردم یک سرزمین است از تولد تا مرگ. سنت های بومی، خرافی، دینی، عینی و علمی. همه آن چیزهایی که انسان در آن زاده می شود، می بالد و می میرد.

مدیر مرکز سعدی شناسی در ادامه سخنان خویش گفت: فرهنگ هر شهری معرفی هویت آن شهر است. شهر در روند تاریخی خود زاده می شود، می بالد، رشد می کند و در مرحله تاریخی از نظر کالبدی و فرهنگی خود را ترمیم می کند. گاهی ارتقا می یابد و گاه فرو می ریزد.

وی همچنین تصریح کرد: شهر باید از ظرفیت های لازم برای تقویت و رشد فرهنگ جامعه شهری برخوردار باشد. شهر برای زندگی نیازمند روح است. به اندیشه، خلاقیت، زیبایی و دوستی، اخلاق، اقتصاد، توسعه و برنامه نیاز دارد اما آیا امروز سروستان هیچ طرح جامع توسعه داشته یا دارد؟

کمالی سروستانی اضافه کرد: فرهنگ به ما هویت می بخشد و متمایز می کند. فرهنگ روابط اخلاقی و خلاق را در میان مردم رواج می دهد و به همین دلیل است که در روزگار ما توسعه فرهنگی را به عنوان شاهراه توسعه پایدار می شناسند. 

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس، کتاب را عصاره اندیشه ناب انسان عنوان کرد و اظهار داشت: خرد و آزادی دو گوهر دردانه زندگی آدمی است که با دانش، بینش و آفرینش به دست می آید و کتاب به عنوان عصاره اندیشه ناب انسان نقشی بی بدیل در این زمینه دارد. از این رو است که اگر ما به حفظ، گسترش و تعالی فرهنگ دینی، ملی، منطقه ای، شهری و توسعه فرهنگی می اندیشیم باید به کتاب بیاندیشیم.

وی در پایان سخنان خویش گریزی هم به دغدغه های امروز سروستان زد و گفت: سروستان برای توسعه پایدار و ماندگار نیازمند توسعه فرهنگی و توسعه فرهنگی نیازمند مردمان فرهنگی است. نسل جوان سروستان توانمند، آگاه و علاقمند اما رنجور، بی برنامه و بدون پشتوانه است. این شهر از کتابخانه بزرگ، کتابفروشی، سینما، تئاتر، موسیقی در مضیقه است.

 کمالی سروستانی تصریح کرد: سروستان نیازمند رستاخیز فرهنگی است تا سروستان را گلستان کند. تشکیل انجمن دوستداران کتاب، تدوین طرح جامع توسعه شهر و شهرستان، تشکیل نهادهای اقتصادی اشتغال زا و از همه مهمتر ترویج دوستی، همدلی و همزبانی گام هایی است در رسیدن به قله بلند توسعه سروستان. امید که با هم بیاندیشیم، بکوشیم و کاری کنیم کارستان برای فردای سروستان.

 

 

ارسال شده در مورخه : سه شنبه، 8 دی، 1394 توسط ramezani

 
ورود
نام کاربری

رمز عبور

پیوندهای مرتبط
· مطالب بیشتر در مورد
· سایر مطالب نوشته شده توسط ramezani


پربازدیدترین مطلب در زمینه :
شب سعدی، پاسداشت دکتر مظاهر مصفا

امتیاز دهی به مطلب
امتیاز متوسط : 5
تعداد آراء: 1


لطفا رای مورد نظرتان را در مورد این مطلب ارائه نمائید :

عالی
خیلی خوب
خوب
متوسط
بد

انتخاب ها

 چاپ این مطلب چاپ این مطلب

"کمالی سروستانی در مراسم معرفی «فرهنگ مردم سروستان»: کتاب؛ پیش‌زمینه توسعه فرهنگی" | ورورد به سیستم / عضویت در سایت | 0 نظر شما چیست؟
این سایت در قبال مطالب طرح شده توسط کاربران هیچگونه مسئولیتی ندارد .
مسئولیت مطالب و نظرات ارائه شده بر عهده کاربر ارائه کننده مطلب می باشد .

بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .

وب سایت دانشنامه فارس
راه اندازی شده در سال ٬۱۳۸۵ کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به موسسه دانشنامه فارس می باشد.
طراحی و راه اندازی سایت توسط محمد حسن اشک زری